Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
65%

Martin Eden (2019)

Martin Eden
Filmadatlap
 
31
Szereplők
4
Vélemények
18
Képek
3
Videók
 
jeno   2020. 07. 30.

legújabb vélemény

0

Nem tudom, hogy az előttem szóló olvasta-e a könyvet, de ha egy valamit el lehet mondani a filmről, az az, hogy igencsak elrugaszkodott Jack London regényétől. Ettől még jó film, de hű adaptációnak semmiképpen nem nevezném.

 
nero   2019. 10. 29.

1

Meglepően eredeti és jól összerakott film, ami nagyon hű az alapanyagához, de hozzá is tud tenni. Várakozások nélkül ültem le elé, de kellemes meglepetést okozott.


 
miki   2020. 05. 31.

0

Korrekt olasz dráma, ami könnyen lecsúszik, de igazából komolyabb nyomot sem hagy. Egyszer nézhető, de leginkább tényleg azoknak ajánlott, akik olvasták az eredetit.

 
neyto   2019. 10. 19.

0

Erős üzenet, precíz rendezés és operatőri munka és Luca Marinelli erős alakítása, így tudnám összefoglalni a Martin Edent. Komolyabb hibák nélküli, közepesnél egy kicsit erősebb filmdráma, ami 4-es értékelést jelent a részemről.

Galéria (18)

Videók (3)

A film összbevétele 2 902 066 dollár volt (imdb.com).

 

Luca Marinelli a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat (Volpi Cup).

(hp )
 

A Martin Eden Jack London 1909-ben megjelent azonos című regényének adaptációja.

(hp )
 

A Martin Eden forgatása 2018. májusában és júniusában zajlott Nápolyban, Olaszországban.

(hp )
 

A film világpremierje 2019. szeptember 2-án volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol versenyben volt a fesztivál fődíjáért, az Arany Oroszlánért. A premiert követően az alkotást a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp )
 

A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A Martin Eden jelenleg 80 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. február).

(hp )
 
A film nagy erőssége, hogy Jack London több mint százéves regényét úgy adaptálja, hogy – sajnos – aktuálisnak érezzük. több»
 
Fordulatos, hiteles történet, jó karakterek, konfliktus, dráma és szenvedély. A kétórás film magával sodorja a nézőt, hat az érzelmekre, a gondolatokra, kikapcsol és színvonalasan szórakoztat több»