Marvel-paradoxon: Egyszerre bukott meg és lett siker az Örökkévalók

A múlt hét folyamán megérkezett a mozikba az Örökkévalók, amely úgy tűnik, hogy igencsak alulmúlta a korábbi elvárásokat.

Chloé Zhao rendezését legalábbis meglehetősen nagy fenntartásokkal fogadták mind a kritikusok, mind pedig a rajongók egyaránt, a produkció jelenleg az egyik legalacsonyabb értékelést kapta a Rotten Tomatoes portálon a Marvel filmek közül.

A film 71 millió dolláros bevétellel nyitott az amerikai mozikban, amely a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt ugyan érthető is, ugyanakkor a korábban megjelent Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája és a Fekete Özvegy is felülmúlta ezt az összeget. Az Örökkévalók nemzetközi sikere azonban valójában kiemelkedőnek mondható, hiszen további 90,7 millió dollárt húzott be a kasszáknál, így a film összbevétele már most 161,7 millió dollárra rúg, összehasonlításképp érdemes megemlíteni az idén júniusban megjelent Halálos iramban kilencedik részét, amely a nyitóhétvégén 163 millió dollár bevételt termelt.

A Marvelnél egész biztosan nem aggódnak a számok miatt, hiszen az Örökkévalók egy teljesen új és ismeretlen világot tárt fel az MCU-ban a szélesebb nézőközönség előtt. A hazai mozikban is tarolt a produkció, az elmúlt hétvégén az egyik legnézettebb filmnek számított, amelyre 67 960 néző váltott jegyet, így 116 152 095 millió forint bevételt hozott a konyhára.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Új, rendkívüli képességekkel rendelkező szuperhőscsapat mutatkozik be a Marvel moziverzumában, ők az Örökkévalók, akik valódi kilétüket titkolva évezredek óta élnek a... több»