Az emberek általában szeretik a katasztrófafilmeket, mert otthonuk biztonságából és kényelméből figyelhetik, ahogy összedől a világ. Ez érvényes az olyan sorozatokra is, amelyben a szereplők szélsőséges helyzetekbe keverednek. A Túlélőjátszma pontosan ilyen sorozat, amelynek második évada most érkezett meg a Netflixre.

A történet egy iskolai lány futballcsapatról szól, akiknek a repülője a ’90-es évek közepén lezuhan az északi vadonban. Hamar kiderül, hogy a túlélők nem számíthatnak mentőseregre, ezért nem kevesebb mint tizenkilenc hónapig magukra utalva új életre kell berendezkedniük a veszélyekkel teli vadonban. Ez már önmagában is sokkoló élmény lehet, de a társaság idővel kisebb-nagyobb csoportokra bomlik, akik között konfliktusok is kialakulnak. Néhányan még kannibalizmusra is vetemednek a túlélés érdekében.

A sorozat ügyesen játszva az idővel egyszerre két síkon fut: egyfelől nyomon követhetjük benne a tinédzser lányok küzdelmét a vadonban a túlélésért, másfelől huszonöt évvel később, 2021-ben is láthatjuk őket immár felnőttként próbálnak normális életet élni a súlyos emlékek terhével. Ez a kettősség még izgalmasabbá teszi az élményt, amelyre egyébként a kritikusok is vevők voltak az első évadban, ezt az értékeléseik is jól tükrözik.

A Túlélőjátszma fontosabb szerepeiben a két idősík miatt két-két színészt láthatunk. A tini Shaunát Sophie Nélisse, a felnőttet Melanie Lynskey alakítja. Taissát Jasmin Savoy Brown és Tawny Cypress. A fiatal Natalie-t Sophie Thatcher, a felnőtt Natalie-t Juliette Lewis, míg a tini Mistyt Sammi Hanratty, a felnőttet pedig Christina Ricci játssza el.

A sorozat második évada a minap debütált a Netflixen. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor már indíthatod is a lejátszás a sorozat adatlapján. A második évad két hónappal az első tragikus lezárása után veszi fel újra a fonalat.