Négy évaddal és 40 kalandokban gazdag epizóddal a háta mögött Bean, Elfo, Luci és Álomország lakóinak története végre lezárul az ötödik évaddal.

A The Simpsons Matt Groening által készített A kiábrándult királylány az első évad 2018-as megjelenése óta elsöprő sikert aratott - így mindenképpen arra számítunk, hogy nagy durranással búcsúzik majd.

Valójában a Disenchantment/A kiábrándult királylány gyorsan az egyik legjobb Netflix-sorozat lett, amit a streamingszolgáltató kínál, és a 4. évad összes fordulata után a rajongók már alig várták, hogy megtudják, mi lesz a következő nagy dobás.

A gonosz Bean hasonmásától kezdve a Sátán megidézésén át a folyamatosan rosszban sántikáló Dagmar királynőig elmondható, hogy az 5. évadnak rengeteg kérdésre kell majd választ adnia, és rengeteg rejtélyt kell megoldania. Ráadásul nem ártana, ha még egyszer repülhetnénk a rémisztő égbolton.

Még januárban a sorozat társ-alkotója, Josh Weinstein a Twitteren azt írta: "Igen, már az utómunkálatokat végezzük! Májusban végzünk. Aztán kell egy hónap, amíg más dolgok is elkészülnek, szóval szerintem valamikor idén nyáron vagy utána. Nagyon jó, és úgy gondoljuk/reméljük, hogy a rajongók elégedettek lesznek". - nos, mától csekkolhatjuk, valóra válnak-e Weinstein reményei.

A sorozat kiváló szinkronszínészeiről ismert, így örömmel hallhatjátok, hogy a szereplők többsége visszatér az 5. évadban, köztük Abbi Jacobson, aki Bean szerepét játssza.

Miről szól az 5. évad?

Tekintettel arra a cliffhangerre, amivel az előző évad lógva hagyta a nézőket, néhány sürgető kérdésre adott válasz remek kiindulópont lenne az 5. évadban. Szerencsére úgy néz ki, hogy ez nagyon is így lehet.

Íme az 5. évad hivatalos cselekményleírása: 

"Minden itt ér véget. Bean királynő, a keménykötésű, keményen ivó Bean, életerős elf társa, Elfo és személyes démona, Luci kalandjai egy epikus csatában csúcsosodnak ki Álomországért. Ahhoz, hogy megmentse Álomországot Dagmar királynő gonosz uralmától, Bean-nek le kell győznie az anyját, és meg kell előznie egy jóslatot, amely megjósolja, hogy meg fog ölni valakit, akit szeret. A tét ugyanolyan nagy, mint valaha, hiszen hőseink szembeszállnak a Sátánnal, egy fej nélküli holttesttel, egy gonosz tudóssal és ami a legfélelmetesebb - a valódi sorsukkal."

Foglaljuk össze egy kicsit a 4. évad végét (természetesen spoilerek következnek!). A nézők végignézték, ahogy Bean fenségesen legyőzte álmai hasonmását, Bad Beant, mielőtt (szó szerint) a magasból lezuhant, amikor anyja, Dagmar királynő a tengerbe dobta. Szerencsére úgy tűnik, a Sellősziget hercegnője és Bean szerelme, Mora ott van, hogy megmentse Beant, és így a történet folytatódik. De az is tisztázatlan maradt, hogy mi Dagmar végső terve. Talán valami köze van a varázslathoz, amit Bean-től láthattunk, de erre még nem derült fény...

A 4. évadban néhány választ is kaptunk azt illetően, hogy Elfo miért nem egészen úgy néz ki, mint a többi manó, és miért nem illik bele a többi manó közé. Az örökségének megmagyarázásával a 4. évad azt az elképzelést is elmélyítette, hogy a tündék, a trogok és a tengeri trogok mind kapcsolatban állnak valamilyen értékes góccal ("az a valami"), ami Álomország alatt rejtőzik.

Hol lehet nézni az 5. évadot?

A sorozat 5. évada a Netflixen fog landolni, akárcsak az előző évadok. Ha van előfizetésed a szolgáltatóhoz, a sorozat adatlapján található ikonra kattintva már nézheted is a részeket!

Hány epizód lesz az 5. évadában?

Az utolsó évad tíz epizódból fog állni. Ez teljesen logikus, hiszen az összes eddigi évad is tíz részes volt.

akció | animáció | kaland

Bean próbálja irányítani az érzelmeit és elsajátítani a mágia fondorlatait. A sorozat utolsó évada meglepő befejezéséhez érkezik. több»