Testamentum: Mózes története: Charles Dance narrálásában a háromrészes dokumentum-dráma Mózes útját követi nyomon a száműzetéstől a felszabadulásig.

Kevés erőteljesebb dramaturgiai szál létezik egy megváltás-történetnél és Mózes, az emberiség egyik legnagyobb megváltójaként kiváló példája ennek a drámaívnek.

Az új dokumentum-sorozat Mózes történetét tárja a nézők elé kiűzetéséstől egészen a prófétává, felszabadítóvá válásáig. A három részes sorozat mélyebben ás Mózes történetébe, mint bármelyik hittan óra. Ha eddig azt gondoltad volna, hogy a karakter története már nem adhat semmi újat, most kiderül, hogy nagyon is van még mondanivalója. A sorozatot Benjamin Ross rendezte.

"Aki gyerekként látta a Tízparancsolatot, az jól ismeri a történet epikusabb elemeit," mondta a Netflixnek a producer páros, Emre Sahin és Kelly McPherson. "A lángoló csipkebokor, a csapások,  Pészah, a Vörös-tenger, és természetesen a Tízparancsolat. Ami igazán magával ragadott minket, az Mózes lelkének rejtélye, küzdelme saját identitásával, önmaga megkérdőjelezése."

Hasonlóan a Kleopátra, Egyiptom királynője és Nagy Sándor: Egy isten születése című történelmi dokumentum drámákhoz, a Testamentum is szakértőkkel készült interjúkkal színesíti a történetmesélést.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a széria mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dokumentum

Felfedezhetjük Mózes életét és útját, amely során kitaszítottból és gyilkosból prófétává, illetve a héberek szabadítójává válik. több»

Rendező: Benjamin Ross
Szereplők: Yassine Barfoud, Sami Fekkak