34% 48 szavazat
Kleopátra, Egyiptom királynője

Kleopátra, Egyiptom királynője

Queen Cleopatra
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
10
Szereplők (10)
6
Képek (6)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
14
Cikkek (14)
Fórum

Sorozat áttekintés

1. évad - 1 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

Fiktív Netflix-történet a görögországi Makedóniából származó, Ptolemaiosz-dinasztiabeli Kleopátra egyiptomi királynőről, aki 21 évig uralkodott Kr. e. 51 és Kr. e. 30 között, uralma pedig öngyilkosságával… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 2023.05.10. | Netflix (2023.05.11.)

KULCSSZAVAK

 
2024.02.17 Kinga Kecskeméti

legújabb vélemény

Mi volt ez?

Plutarkhosz leírása Kleopátráról: „Lényének kisugárzása tette olyan ellenállhatatlanná...” Nos, ez a sorozat ezt az állítást egy mozdulattal romba döntötte. Nem ajánlom senkinek se megnézésre, csak ha valaki rettentően unatkozik. Nekem nagy csalódás volt.

0
 
2023.05.10 DarkLion

Megnéztem, már csak azért is, hogy tudjak objektív véleményt alkotni. Félretéve a történelmileg nem éppen pontos ábrázolásokat, a sorozat legnagyobb hibája, hogy túlságosan melodramatikus ahhoz, hogy komolyan tudjam venni, de nem eléggé ahhoz, hogy e... Több

2
 
2023.06.20 JRD

Lehetett volna ez is a címe: Hogyan alázzuk meg az egyiptomiak büszke történelmét?

Tekintsünk el a történelemhamisítástól (igaz, a Netflix ezt most már történelmi filciónak hívja, de az elején még történelmi dokumentumsorozatnak harangozta be, csak nem számított a nagyon erős ellenreakcióra). Tekintsünk el a tények eltorzításától vagy lecserélésétől. Tekintsünk el attól, hogy a Netflix gyakorlatilag megalázott és megbántott egy teljes népcsoportot/országot azzal, hogy kicsúfolta történelmüket. Tekintsünk el mindentől, ami ezzel az ócska sorozattal van összefüggésben. Mert, ha nem tesszük meg, akkor bizony kinyílik az a bizonyos a zsebünkben az újabb őrületcunami miatt, aminek egyik fő élenjárója a Netflix, és ezzel együtt maga Reed Hastings, a Netflix tulajdonosa is. Hogy ajánlom-e? Nem. Ha tudni akarod, ki volt, milyen volt Kleopátra, nos, akkor menj könyvtárba, végezz kutatómunkát, keress igazi könyveket és IGAZI dokumentumfilmeket! Tudod, olyanokat, amik TÉNYEKRE alapulnak. Ha azonban nem vágysz a tudásra, csak megelégszel az igényesség nélküli, szórakoztató történettel, akkor ez a Kleopátra pont megfelelő lesz. Nem tudom azt írni (nem is akarom), hogy nézd meg, és majd eldöntöd magad. Most is csak ezzel zárom: ha megnézed, az legyen a te döntésed. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

1
 
2024.02.06 Tibor397141

Kb. 10 perc után kuka. Mekkora gáz!

0
 
2024.02.17 Roland Altner

Jó ötlet ez a fél dokumentum stílus, hogy tudósok a narrátorok, de az ábrázolás színészekkel történik. Történelmileg szerintem vitatott az egész sorozat, de vannak ennél rosszabb alkotások is.

0