Az ördög benned lakozik egy 2012-es amerikai found footage stílusú természetfeletti horrorfilm, amit William Brent Bell rendezett, és Bell és Matthew Peterman írt. 

A dokumentumfilmes stílusú film egy nőről szól, aki ördögűzések sorozatába keveredik, miközben azt próbálja kideríteni, mi történt az anyjával, aki egy démon megszállását követően három embert meggyilkolt. A film  főszerepében Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth és Suzan Crowley láthatók. 

1989. október 30-án Maria Rossi tripla gyilkosságot követett el egy ördögűzés során. A katolikus egyház beavatkozására, egy katolikus pszichiátriai kórházba zárták, azóta is Rómában tartózkodik. A lánya, Isabella, az apjától tudja meg, hogy milyen bűnök tapadnak anyja kezéhez. Az apa a vallomást követő harmadik napon meghal. 

Húsz évvel később Isabella dokumentumfilmet készít az ördögűzésről. Hogy többet megtudjon az anyjáról, meglátogatja őt Rómában, és találkozik az őt felügyelő két pappal, Ben Rawlingssal és David Keane-nel. Maria különböző akcentusokkal beszél és iszonyatosan viselkedik, egy azonosítatlan nyelven sikolt, miközben összepiszkítja magát. Az alkarjába és az alsó ajkába fordított kereszteket véstek. Elmondja Isabellának, hogy egy gyermek megölni Isten akarata elleni vétek. Isabellának évekkel ezelőtt volt abortusza, amiről anyja nem tudhatott. 

A filmet nem vetítették le a kritikusoknak. Megjelenését követően szinte minden platformon az egyik legrosszabb horrorfilmként emlegették. Az CinemaScore által nyomon követett nézői reakciók alapján F besorolást kapott.

A filmet a Mafab oldaláról is elérheted. Ha rendelkezel Netflix előfizetéssel, nincs más dolgod, mint a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

horror

1989-ben az ügyeletes központba segélyhívás érkezik Maria Rossitól, aki megvallja, hogy brutálisan meggyilkolt három embert. 20 évvel később a lánya, Isabella szeretné... több»