Ma éjszaka debütál az HBO Maxon Emily Blunt kőkemény western minisorozata, Az Angol, amit nem érdemes kihagynod a héten. El is mondjuk, miért.

Az 1890-es években játszódó, Hugo Blick által írt és rendezett limitált sorozatban Lady Cornelia Locke (Emily Blunt) Eli Whipp (Chaske Spencer), egy pawnee-i volt lovassági felderítő segítségével próbálja megbosszulni fia halálát.

Idelent idézünk 5 vezető filmes portál kritikájából, melyek mindegyike más-más szempontból érvel amellett, hogy miért nem érdemes kihagynod Emily Blunt új sorozatát.

EMILY BLUNT LEGJOBB ALAKÍTÁSA

A western műfajának masszívan ambiciózus és eredeti megközelítése, amely megerősíti Hugo Blick televíziós szerző rendkívüli írói és rendezői képességeit, miközben Emily Blunt egyik eddigi legjobb alakítását mutatja be. (Empire)

LEBILINCSELŐ ÉS EMLÉKEZETES

Vannak kissé mesterkélt átfedések, és egy bizonyos narratív döntést feleslegesnek találtam. Mégis, összességében a Blick egymásba fonódó története a századfordulóhoz közeledő amerikai nyugat brutalitásának és megváltó lehetőségeinek lebilincselő és emlékezetes kalandja. (The Playlist)

MERÉSZ ÉS EPIKUS

Az angoloktól lehetetlen elfordítani a tekintetünket. Ez egy merész, epikus felfogása a westernnek, féltucatnyi különböző filmes módból merít, és addig csapja össze őket, amíg a darabok össze nem illenek. (Consequence)

BRUTÁLIS, VÉRES, DE EMBERSÉGES

Soha nem veszíti szem elől az emberséget, ami ennek a tragikus történetnek a középpontjában áll. Bármilyen brutális és véres is a bosszú és a visszavágás keresése, a karakterek között kialakult megbonthatatlan kötelékek maradnak a középpontban. (Collider)

TECHNIKAI VIRTUOZITÁS

Kisebb csalódás az a kínzó érzés, hogy a hanyag középső rész meggátolja, hogy a sorozat valami igazán különleges legyen a felfokozott és érzelmes végére. De a széleskörűsége, ambíciója és technikai virtuozitása miatt mégis érdemes felkeresni. (The Hollywood Reporter)

Ha felkeltette az érdeklődésedet a sorozat, nézd meg az előzetesét idelent, a mafabos adatlapról pedig rögtön el is indíthatod a premiert követően a Lejátszás az HBO Maxon mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

67 Az Angolok  (2022)

dráma | western

Egy angol nő 1890-ben Nyugatra érkezik, hogy bosszút álljon azon a férfin, akit fia haláláért felelősnek tart, és találkozik egy volt lovassági felderítővel és a... több»