Hétvégén az egyik legjobb program, amikor összeül a család és együtt megnéznek egy aranyos mesét. Erre kínál most lehetőséget az HBO Max is, ahová a napokban érkezett meg a francia Dounia és Aleppó hercegnője . Az animációs filmet még 2022-ben készítették, de a szolgáltató csak most vette fel kínálatába.

A film főszereplője a hatéves Dounia, aki nagyszüleivel együtt kénytelen elhagyni Aleppót a háború miatt, és új otthont keresni. Dounia útja során számos kalandba keveredik, és a nagymamájától kapott varázslatos feketekömény-magok segítségével erőt merít az ősi világ bölcsességéből.

A film egyrészt egy gyermek szemével mutatja be a menekülés nehézségeit és a kultúrák közötti különbségeket, másrészt egy mesés hangulatú utazást, amelyben Dounia találkozik a legendás Aleppó hercegnőjével, aki elmeséli neki a város történetét és titkait.

A Dounia és Aleppó hercegnője egy megható és tanulságos film, amely nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is szól. Bemutatja, hogy a háború és a menekülés ellenére is lehetséges a remény, a barátság és a boldogság megtalálása, ha az ember megőrzi a gyermeki lelkét és a családi köteléket. A film egyben egy tisztelgés is Aleppó előtt, amelyet a rendező, Marya Zarif, aki maga is szíriai származású, a világ legszebb városának nevez.