2006-ban debütált a Metalocalypse című animációs sorozat, amely egyértelműen nem a gyerekeknek szólt. De a felnőttek közül is egy szűkebb közönség volt a célkeresztben, hiszen a sztori egy kitalált metál zenekarról, a Dethklokról szólt. A kifacsart történetek és az abszurd karakterek hamar népes rajongótáborra találtak. Most pedig itt az új egész estés film, a Metalocalypse: A halálcsillag serege!

A történet Toki megmentésével és a Metal Masked Assassin legyőzésével indul. A banda ezután bejelenti, hogy új turnét szerveznek és új album is készül, de közben Nathan komoly poszttraumás szindrómától szenved, Toki pedig a sokktól újra gyereknek érzi magát. Az első fellépésük így katasztrofális véget ér. Nathannek kellene egy új dalt írnia, amivel megállíthatja a Halálcsillagot, de ő nemet mond.

A fentiekből látható, hogy a film épp annyira elvont, mint amilyen az alapjául szolgáló sorozat volt. A forgatókönyvet az eredeti alkotók egyike, Brendon Small írta Andrew Kevin Walkerrel közösen, de a rendezői széket is ő foglalta el, sőt, Nathan Explosion is az ő hangján szólal meg (plusz még vagy fél tucat más szereplő is, köztük Skwisgaar Skwigelf és Pickles is). William Murderface-t most is Tommy Blacha kelti életre, aki Toki Wartooth-ot is megszólaltja. Mellettük hallhatjuk még Mark Hamill utánozhatatlan orgánumát, de Malcolm McDowell, Amy Lee és Thundercat is szerepet vállalt.

A Metalocalypse: A halálcsillag serege mától érhető el az HBO Max kínálatában. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a zúzás.