Egy igazi filmes gyöngyszemnek számít Hans Herbots 2022-ben bemutatott A szertartás című rendezése, amely mától elérhető az HBO Max műsorkínálatában.

A cselekmény középpontjában Kiki, a törvényszéki búvár áll, akinek szakterülete a holttestek felkutatása. Kiki mindent belead, hogy érvényesülni tudjon a férfiak uralta szakmában, ám rövidesen élete egyik legnehezebb ügyét kell megoldania. Egy nap egy levágott kezet talál egy brüsszeli csatornában, amely rövidesen Nick Cafmeyer főfelügyelőhöz vezeti, ez az ügy azonban még számos groteszk és zavarbaejtő részletet rejteget.

A szertartás forgatását a koronavírus-járvány következtében történt lezárások is neheztették, amely Brüsszelben, Drogenbosban, Schilde-ban, Sprimontban és Waasmunsterben zajlott, az alkotók mindemellett ráadásul nagy hangsúlyt helyeztek, hogy arra, hogy minél hitelesebben adják át ezt a történetet.

A film főszerepeiben Eriq Ebouaney, Babetida Sadjo, Marie Vinck, Geert Van Rampelberg, Lukas Bulteel, Line Pillet és Willem Herbots láthatók.

A szertartás tehát mától elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

thriller

Egy levágott kéz felfedezése egy brüsszeli csatornában arra kényszeríti a belga rendőrt, Kikit, hogy szembenézzen a múltból eredő mély bűntudattal, a sajátjával és az... több»