Mától az HBO Maxon: Ezt az új filmet David Bowie-ról nem csak a rajongóknak érdemes látnia

Izgalmas megjelenéssel indítja az évet az HBO Max! A Brett Morgen rendezésében készült 2022-es Moonage Daydream című dokumentumfilm David Bowie életébe és személysiségének “fejlődésébe” enged bepillantást, amely mától elérhető a platformon.

A Cannes-ban bemutatott film montázsszerű szerkesztése eddig sosem látott felvételeket, élő fellépéseket és interjúkat tár fel, megörökítve Bowie útját a londoni rockszíntértől az őt magát is átformáló berlini évekig.

Morgen részletgazdag történetmesélésének annak is köszönhető, hogy Bowie hatalmas, ötmillió darabból álló archívumához eddig soha nem látott módon férhetett hozzá.

A filmet mindamellett számos ritka hangfelvétel kíséri a címadó legendás dalszerzemény mellett. Az is igencsak beszédes, hogy a Moonage Daydream 92%-os értékelést kapott a kritikusok részéről a Rotten Tomatoes portálon, míg a nézők 75 százalékra értékelték azt, illetve a hazai nézők is 70 százalékot adtak rá a Mafabon.

A Moonage Daydream tehát már elérhető az HBO Max műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül el is indíthatjátok a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dokumentum | életrajzi | történelmi | zenés

David Bowie kreatív zenei útját feltáró filmes odüsszeia. több»