Eddig leginkább a tizenkettedik Dokit (Ki vagy, Doki?) alakító színészként ismert Peter Capaldi a Bűnügyi nyilvántartás című filmben egy képzett, ugyanakkor kérdéses hírű nyomozót alakít.

A BAFTA-jelölt Paul Rutman rendezte azt a nyolc részes bűnügyi thrillert, amelyben a képzett nyomozó, Daniel Hegart (Capaldi) időnként elhamarkodottan ítélkezik. Amikor a kezdő nyomozó, June Lenker (Cush Jumbo) utánajár egyik régi ügyének, felfedez néhány jelentős bakit a nyomozó múltjában. Capaldi karaktere pedig elkötelezi magát a hírneve és öröksége megőrzésében, kerüljön az bármibe is.

A két nyomozó közötti feszültség, amely egy gyilkossági ügy hibás nyomozásán alapul, a Bűnügyi nyilvántartás markáns kritikát fogalmaz meg az igazságszolgáltatási rendszer hiányosságaival szemben, amelynek ártatlan emberek eshetnek áldozatul. A cselekmény két kiváló nyomozót, és a köztük húzódó konfliktust mutatja be.  Egy jól kapcsolatokkal rendelkező férfi és egy karrierje elején álló fiatal nő. A bűncselekményen túl a sorozat tágabb társadalmi problémákat is feltár, ideértve a faji kérdéseket, az intézményi hiányosságokat és a közös nevező megtalálását egy polarizált Egyesült Királyságban.

A sorozat mától nézhető az Apple TV+-on, a mafabos adatlapról pedig el is indíthatod a szolgáltató logójára kattintva, amennyiben van előfizetésed az Apple TV+ra.

dráma | krimi | thriller

Két briliáns nyomozót követhetünk nyomon, akik egy történelmi jelentőségű gyilkossági ítélet miatt vívott kötélhúzás során faji kérdésekkel, intézményi kudarcokkal és... több»