Október 5-től elérhető Magyarországon is a Disney+ új műsora, a kritikusok által elismert „A mackó” (100 százalékos a RottenTomatoes-on). A premier időpontjában már a teljes, 8 részes sorozat megtekinthető. Az újdonság a Disney+ őszi műsorkínálatának része. 

MIRŐL SZÓL?

„A mackó” Carmen Berzatto (Jeremy Allen White) fine dining körökben mozgó fiatal séf történetét mutatja be, aki bátyja tragikus halálát követően hazatér Chicagóba, hogy átvegye a családi szendvicsező, a „The Original Beef of Chicagoland” vezetését.

Carmynak a korábban megszokott életétől merőben eltérő közegben kell egyensúlyoznia a kisvállalkozói lét lélekölő valósága, az erős akaratú és ellenszegülő konyhai személyzet és a feszült családi kapcsolatok között, miközben meg kell birkóznia bátyja öngyilkosságának következményeivel is.

A sorozat az ételekről, a családról, a megfeszített munka őrületéről, a hajtás szépségéről szól. Miközben Carmy, a fiatal séf a „The Original Beef of Chicagoland” étterem és önmaga átalakításán dolgozik, egy kemény konyhai csapattal kell megbirkóznia, akik végül a második családjává válik.

MIT MOND A FŐSZEREPLŐ?

„Alaposan felkészültem a szerepre a forgatás előtt: mivel kifejezetten elesett voltam korábban a konyhában, beiratkoztam Pasadenában egy szakácsiskolába és dolgoztam néhány helyi étteremben is, hogy gyakorlatot szerezzek. A kulináris világ felfedezése közben megismertem milyen üzleti kihívásokkal kell szembenézni ezen a területen, és megértettem, hogy milyen nehéz sikeresnek lenni. Meglepett és lenyűgözött az az elkötelezettség és kitartás, amit a szakácsok és séfek, konyhai dolgozók a munkájukba fektetnek. Tudtam, hogy az emberek ebben a világban sokat dolgoznak, de a tiszteletem és megbecsülésem még nagyobb lett a sorozat készítése során” – meséli élményeit a főszerepet játszó Jeremy Allen White.

AZ ALKOTÓK

A félórás epizódokból álló vígjátéksorozat társszereplői White mellett Ebon Moss-Bachrach („Richard 'Richie' Jerimovich”), Ayo Edebiri („Sydney Adamu”), Abby Elliott („Natalie 'Sugar' Berzatto”), Lionel Boyce („Marcus”), Liza Colón-Zayas („Tina”), Edwin Lee Gibson („Ebraheim”) és Matty Matheson („Neil Fak”). „A mackó” alkotója Christopher Storer („Ramy”, „Nyolcadik osztály”), aki egyben executive producere is a sorozatnak Joanna Calo („BoJack Horseman”, „Undone”), Hiro Murai (Atlanta, Tizenegyes állomás), Nate Matteson (Tizenegyes állomás, The Choe Show) és Josh Senior mellett. Tyson Bidner („Ramy”) a producer és Matty Matheson a társproducer. A sorozatot az FX Productions készítette, és folytatja a második évaddal hamarosan.

AZ ELŐZETES

Ha felkeltette az érdeklődésedet a sorozat, idelent nézd meg az előzetést, a mafabos adatlapról pedig rögtön el is indíthatod a Lejátszás a Disney+-on mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

93 A mackó  (2022)

dráma | vígjáték

Egy fiatal séf az előkelő éttermek világából visszatér Chicagóba, hogy a családja szendvicsboltját vezesse. több»