Már elérhető az AppleTV+ műsorkínálatában az Öt nap a kórházban című sorozat, amely a 2005-ös Katrina hurrikán okozta borzalmakat dolgozza fel.

A sorozat cselekménye öt nap történéseit öleli fel egy New Orleans-i kórházban, ahol az emelkedő víz, az áramkimaradás, a fullasztó hőség és a páratartalom között a kimerült ápolóknak élet-halál döntéseket kell hozniuk.

EMBERI TRAGÉDIÁK

Wendey Stanzler és Carlton Cuse rendezése a Katrina hurrikán New Orleans-i családokra gyakorolt fizikai és pszichológiai hatásait dolgozta fel Sheri Fink újságíró 2009-ben megjelent Pulitzer-díjas cikke alapján, amelyben arról számolt be, hogy a katasztrófa után a Memorial kórházban 45 holttestre bukkantak. A történet emberi tragédiák sokaságát tárja fel, amelyeket betegek, ápolók és orvosok egyaránt elszenvedettek.

MEGÉRTENI EGY KATASZTRÓFÁT

A sorozat cselekménye 2005-ben játszódik, a történtek viszont a mai napig aktualitással bírnak. “A forgatókönyveket a COVID-válság legelején írtuk. A párhuzam nyilvánvaló volt, és ez befolyásolt minket a történet elmesélésében.

A forgatás alatt is Kanadában éltünk, teljes elszigeteltségben, mint a New Orleans-i kórházban rekedt emberek a Katrina idején. Ez a történet valójában egy orvosi katasztrófáról szól, és teljesen aktuális a COVID által okozott katasztrófával” - nyilatkozta a sorozat producere.

ÚJABB HURRIKÁN

Maga stáb is hasonló helyzetbe került, mivel a sorozat 2021-es forgatása idején csapott le az Ida nevű hurrikán. A csapatot evakuálni kellett, és csupán a vihar után tudták folytatni a munkálatokat.

Az Öt nap a kórházban 86 százalékos értékelést kapott a Rotten Tomatoes portálon a kritikusoktól, a sorozat főszerepeiben Vera Farmiga, Stephen Bogaert, Cherry Jones, W. Earl Brown, Jeffrey Nordling, Kate Drummond és Gretchen Koerner láthatók.

dráma

Egy New Orleans-i kórház intenzív osztályának orvosai és ápolói küzdenek a betegekért a Katrina hurrikán idején, amikor a létesítmény 5 napig áram nélkül marad. több»