Hamarosan a mozikban Jon Turteltaub filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban s Meg – Az őscápa, mely Jason Statham tekintélyes hazai rajongótáborának köszönhetően minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét Jon Turteltaub foglalhatta el (A nemzet aranya, A nemzet aranya: Titkok könyve), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Jason Statham, Rainn Wilson, Ruby Rose, Masi Oka, Robert Taylor, Cliff Curtis és Ólafur Darri Ólafsson. A forgatókönyvet Dean Georgaris, James Vanderbilt, Belle Avery, Jon Hoeber és Erich Hoeber szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Ruby Rose számára kis híján tragikus fordulatot vett a forgatás, ugyanis majdnem megfulladt az egyik jelenet felvételekor.
  • A New Line annyira magabiztos volt a projekttel kapcsolatban 2006-ban, hogy 80 milliós büdzsével elkezdték a film gyártását, a 2005-ös Cannes-i Filmfesztiválon pedig már a forgalmazási jogokat árulták. A forgatáshoz minden készen állt, beleértve a maketteket, a storyboardokat, azonban egyre világosabbá vált, hogy a költségvetést nem tudják tartani. Hiába próbálkozott a stúdió, a producerek és a kreatív stáb tagjai visszaléptek, ezzel pedig a fiókba került a produkció terve.
  • Ezzel a filmmel tért vissza a legendás producer, Gerald R. Molen Hollywoodba.
  • A film forgatása Kínában és Új-Zélandon zajlott.
  • A film Steve Alten 1997-es Meg: A Novel of Deep Terror című sci-fi regényének az adaptációja.
  • Az eredeti tervek szerint Eli Roth rendezte volna a filmet, de a direktori székbe végül Jon Turteltaub ülhetett be.
  • A film alapjául szolgáló regény megfilmesítésének jogai eredetileg a Disney birtokolta 1997 óta, de a jogokat 2015-ben végül átengedték a Warner Bros.-nak.
  • A film forgatása 2016. október 13-án kezdődött meg West Aucklandben, Új-Zélandon. A munkálatok 2017. január 11-én értek véget.
  • A film első előzetesét 2018. április 9-én mutatták be.
  •  Statham felesége, Rosie Huntington-Whiteley fotómodell nemrég fogadott egy tévés stábot 13 millió dolláros Los Angeles-i házukban. Azt elárulta, hogy az utcai bűnözőből lett műugróbajnokból lett filmsztár nem egy bókolós fajta, hanem inkább a cokney szlenget tanítgatja esténként szép feleségének. De a gyereküket együtt imádják… és pár év múlva remélhetőleg együtt mennek majd búvárkodni. A Meg remélhetőleg bebizonyítja majd, hogy Jason Statham közelében nem kell cápáktól félniük. 

Hazai premierdátum: 2018.08.09.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: