Meg – Az őscápa mindent felfalt maga körül: a Jason Statham főszereplésével készült cápás film címszereplője méretéhez fogható sikert aratott, és a premiert követő első hétvégén a film az Egyesült Államokban 45,4 millió dollár bevételt hozott. Ez nemcsak Jon Turteltaub rendező pályájának legnagyobb sikere, a Halálos iramban-filmeken kívül még Jason Statham sem örülhetett ennyi nézőnek egy filmje első hétvégéjén. A sikert az is bizonyítja, hogy a tavaly ugyanilyenkor vásárolt jegyekhez képest ez 25%-os, az egy héttel korábbihoz képest 5,7%-os jegybevétel-növekedést jelentett Észak-Amerikában.

Statham és a 27 méteres cápa küzdelmét 42 országban mutatták be egyszerre, és a kaland, az akció és a jó beszólások rajongói Amerikán kívül még több mint 100 millió dollárt költöttek rá. Egyedül Kínában 50 millió dollár volt a bevétel, igaz, ehhez 12650 moziban kellett vetíteni.

A 130 millió dollárból gyártott film szemkápráztató eredményéhez a magyar nézők is hozzátették a magukét. A Meg – Az őscápa nálunk is a toplista első helyén mutatkozott be, a hétvégén több mint 43 ezer, egy hét alatt több mint 77 ezer néző vett rá jegyet.

(IC Press)