A Matthew Perry Alapítványt a néhai színész, Matthew Perry emlékére hozták létre, aki október 28-án, 54 éves korában hunyt el. 

Az alapítvány célja, hogy segítse a függőséggel küzdő egyéneket, összhangban Perry hosszú évek óta tartó elkötelezettségével az ügy iránt. Az alapítvány küldetését Perry személyes küzdelme a függőséggel, és az a vágya inspirálta, hogy a Jóbarátokban játszott szerepe mellett mások megsegítéséért emlékezzenek rá. 

Az alapítványt a National Philanthropic Trust támogatja, és adományokat vár, hogy folytassa Perry örökségét a függőséggel küzdők támogatásában.

Mindeközben Athenna Crosby, Perry barátja nyilvánosan cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint Perry halálát visszaesés okozta volna. Annak ellenére, hogy Perry korábban küzdött a kábítószerrel való visszaéléssel, Crosby hangsúlyozta, hogy teljesen józan volt a halála előtt. Utolsó interakciójukat pozitívnak és normálisnak írta le, Perry nem mutatta drog- vagy alkoholfogyasztás jeleit. Ezt a beszámolót alátámasztják az első drogtesztek eredményei, amelyek nem találtak fentanil vagy metamfetamin nyomát Perry szervezetében. Crosby emellett megemlítette, hogy Perry egy életrajzi filmen dolgozott, és hirtelen halála előtt fontolgatta, hogy Zac Efron  alakítsa őt, akivel a Megint 17 (cikkünk galériájában) forgatásán dolgozott együtt.