Meghalt a Whitesnake gitárosa, Bernie Marsden

72 éves korában elhunyt Bernie Marsden, a Whitesnake nevű legendás együttes brit gitárosa.

Marsden olyan ikonikus slágerek társszerzője volt, mint a Here I Go Again és a Fool for Your Loving, de hosszú szólókarriert is  befutott. Előbbi olyan nagysikerű filmekben csendült fel, mint A harcos, az Adventureland - Kalandpark vagy a netflixes A Lecsap csapat.

1951. május 7-én született Birminghamben, és kezdetben helyi zenekarokban, majd rövid ideig a Michael Schenker előtti UFO-ban játszott.

David Coverdale, egykori bandatársa egy "igazán vicces, tehetséges ember"-ként emlékezett meg róla. 

Marsden 1977 végén csatlakozott a Whitesnake-hez, és közreműködése kulcsfontosságú volt a zenekar sikerében. A zenekar olyan albumokkal szerzett hírnevet, mint például a Ready an' Willing. 

A Whitesnake-ben zenélt az 1982-es Saints & Sinners című albumuk megjelenéséig, amely olyan dalokat tartalmazott, amelyek később a zenekar 1987-es, azonos című albumán is szerepeltek, és mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban slágerek lettek.

Miután elhagyta a Whitesnake-et, Marsden továbbra is turnézott és lemezeket készített különböző zenekarokkal, és termékeny szólókarriert futott be. Önéletrajzi könyve, a Where's My Guitar 2017-ben jelent meg, utolsó albumát, a Trios-t pedig tavaly adta ki. 

A rajongók és a szakma mellett felesége és két lánya gyászolja.

Hírességek, akiket 2023-ban vesztett el a világ