Meghalt a Zsarublues színésznője, Barbara Bosson

83 éves korában elhunyt Barbara Bosson színésznő.

Halálának hírét fia, Jesse Bochco közölte a nyilvánossággal. “Örökre a szívünkben őrzünk. Szeretlek anya” - írja Bochco a közösségi médiában megosztott közleményben. 

Barbara Bosson 1981 és 1986 között a Zsarublues egyik főszereplője volt, ő alakította a sorozatban Fay Furillót, Frank Furillo rendőrkapitány volt feleségét. Ezt az alakítását öt alkalommal jelölték Emmy-díjra legjobb női mellékszereplő kategóriában, illetve ugyanebben a kategóriában jelölték 1995-ben a Murder One című sorozatban nyújtott alakításáért.

További ismert alakításai a San Franciscó-i zsaru, a Földi űrutazás, Az utolsó csillagharcos, a Túszjárat, a Star Trek: Deep Space Nine és a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című produkciókban láthatók.

A színésznőt gyermekei és unokái gyászolják. Nyugodjon békében!

 

#1
Barbara Bosson

Barbara Bosson

szül. 1939. 11. 01. - elhunyt 2023. 02. 18.
Charleroi, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Barbara Bosson, akit a Murder One (1995) című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelöltek, a pennsylvaniai Belle Vernonban nőtt fel, egy kis szénbányászvárosban, Pittsburghtől mintegy 30 mérföldre délre. Tizenéves korában családjával Floridába költözött, ahol a gulfporti Boca Ciega High Schoolba járt. Érettségi után... több»