Meghalt O.J. Simpson

Az NFL-ben elért eredményeiről, valamint a hollywoodi, a televíziós és a reklámszakmában végzett munkájáról ismert O.J. Simpson 76 éves korában rákbetegség következtében elhunyt - jelentette be családja.

Simpsont 1994-ben felmentették felesége, Nicole Brown Simpson és barátja, Ron Goldman meggyilkolásának vádja alól, amit sokan az évszázad perének neveztek, amelyet széles körben közvetített a televízió, és világszerte a képernyők elé ültette a közönséget. A per a 20. század végének egyik legjelentősebb médiaeseményévé vált, mélyen megosztva a közvéleményt Simpson bűnösségéről vagy ártatlanságáról.

A per sokakat megismertetett a DNS bizonyítékokkal, és azzal végződött, hogy az esküdtszék kevesebb mint háromórás tanácskozás után felmentette Simpsont. Az ügy továbbra is hatással volt az amerikai kultúrára, FX sikeres minisorozatban adaptálta a történetet The People v. O.J. Simpson: American Crime Story címmel, amely nyolc Emmy-díjat nyert. Később Simpson 2007-ben részt vett egy Las Vegas-i rablásban, melyért 33 éves börtönbüntetésre ítélték, amelyből közel kilenc évet ült le, mielőtt 2017-ben feltételesen szabadlábra helyezték.

A jogi problémái mellett Simpson nagyszerű futballkarriert futott be: a USC-ben megnyerte a Heisman-trófeát, és ő lett az első NFL-játékos, aki egy szezonban több mint 2000 yardot futott. A szórakoztatóiparban is sikeres karriert futott be, számos tévéműsorban és filmben szerepelt, leginkább a Csupasz pisztoly-filmekben.

dráma | életrajzi | krimi

A rendőrség megtalálta O.J. Simpson meggyilkolt volt feleségét és annak barátját. A bizonyítékok ellene szólnak, így az ügyész úgy dönt, hogy letartóztatja Simpsont. több»

Hírességek, akiket 2024-ben veszített el a világ