88 Daredevil  (2015)

Meglehetősen zavaros körülmények között állította le két évvel ezelőtt a Netflix az egyébként kirobbanóan sikeres 272740 sorozatát. Nem csak a rajongók, de lényegében a stáb is értetlenül állt a dolog előtt és rettentő csalódottak voltak. Viszont a Netflix és a Marvel közötti megállapodás értelmében a sorozat törlése után két évig utóbbi nem kezdhetett semmit a karakterrel. Ám ez a két év most lejárt.

Ez azt jelenti, hogy a 272740 jogok visszaszálltak a Marvel tulajdonába, amely így akár a mozivásznon, akár egy sorozat formájában is újra életre keltheti sokak kedvenc hősét. És ha már sorozat, akkor a rajongók valósággal megszállták a közösségi médiát, ahol arról győzködik a Marvelt, hogy a Netflix sorozatát folytassa.

A három évadot megért széria nem akármilyen szereposztást tudott felmutatni. Olyan színészek szerepeltek benne, mint Carrie-Anne Moss, Rosario Dawson, Jon Bernthal, Clancy Brown, Charlie Cox vagy épp Vincent D'Onofrio. Utóbbi kettős alakította a sorozat fő riválisait: Charlie Cox Daredevilt, míg Vincent D'Onofrio ádáz ellenségét, Kingpint.

A sorozat törlése után sokszor felmerült a kérdés különböző interjúk során, hogy a színészek szerint van-e esély a folytatásra. Érdekes módon, míg a Kingpint alakító Vincent D'Onofrio nagyon elkötelezettnek tűnt, még egy petíciót is indított a folytatásért, addig Charlie Cox jóval visszafogottabb volt. Ő azt mondta, nem igazán látja, hogy folytathatná, de azért hozzátette, hogy lehet, csak ezzel próbálja védeni magát a csalódástól, mert egyébként nagyon boldogan újra magára ölteni Daredevil szerepét.

Szóval a jogok most visszakerültek a Marvel kezébe, de azt egyelőre nem tudni, hogy mik a tervei vele. Nyilván adja magát, hogy egy újabb igen népszerű szuperhőssel gazdagítsák a Marvel moziverzum egyébként is népes táborát. Ugyanakkor a sorozat elég népszerű volt ahhoz, hogy akár elgondolkozzanak a ténylegese folytatásán a lehetőségekhez mérten az eredeti gárdával. Az már más kérdés, hogy a negyedik évad így jó eséllyel a Netflixről a Disney+-ra költözne.