Az idei D23 egyik legnagyobb bejelentése volt a Disney részéről, amikor tudatták a világgal, hogy Ewan McGregor főszereplésével elkészítik a Disney+-ra az Star Wars: Obi-Wan Kenobi sorozatot, de ezen felül eddig szinte semmi egyebet nem osztottak meg a nagyközönséggel. Egészen idáig!

Remek alkotógárdával készül az Obi-Wan történetét feldolgozó sorozat. Eddig csak annyit tudtunk, hogy a főszerepet a rajongók millió által követelt Ewan McGregor alakítja majd, most viszont kiderült, hogy a rendezői széket az a Deborah Chow foglalhatja majd el, akivel a The Mandalorian kapcsán olyan elégedett volt a Disney, hogy rábízták az Obi Wan szériát is. A rendezőnőt a Lucasfilm igazgatója, Kathleen Kennedy is nyíltan méltatta, aki a forgatókönyv megírására Hossein Aminit szerződtette el. Amini sem számít kispályásnak a szakmában, a Ryan Gosling főszereplésével forgatott Drive – Gázt! és a The Alienist című sikersorozat szkriptje is az ő keze munkáját dícséri.

Ami a történetet illeti, az Star Wars: Obi-Wan Kenobi cselekménye tizenegy évvel az Egy új remény előtt (évekkel a Sithek bosszúja után) játszódik majd, a sztori részleteit azonban egyelőre még homály fedi, ahogy azt is, hogy mikor debütálhat a széria a Disney+-on. Erre 2020. második fele előtt egész biztosan nem kerül sor.