Rita Moreno lehangoló képet festett Marlon Brandóról.

A West Side Story 90 éves színésznője a Variety "Actors on Actors" sorozatának Jessica Chastainnel folytatott beszélgetése során emlékezett vissza Marlon Brandóóval kapcsolatos élményeire.

Moreno és Brando 22 évesen találkoztak az 1954-es Desirée - Napóleon első szerelme forgatásán, és közel nyolc évig tartott a kapcsolatuk.

"Végső soron izgalmas volt Marlonnal lenni. Istenem, de izgalmas volt" - mondta Chastainnek. "Sok-sok szempontból rendkívüli volt, de rosszfiú volt. Rossz fickó volt, ha nőkről volt szó. Akkoriban teljesen más ember voltam."

"Szóval, amikor hazudott, ránéztem, és azt mondtam: 'Marlon, nézz rám!'. Erre ő elkezdett vigyorogni - nem akarom ezt a csúnya szót használni -, olyan sz*revő vigyorral" - folytatta Moreno. "Úgy tudtam olvasni benne, mint egy könyvben, és ezért szeretett engem, és ezért bánt velem olyan sokféleképpen. Gyógyszerekkel próbáltam véget vetni az életemnek a házában."

A páros később együtt játszott az 1969-es Lidércnyomás című filmben. Moreno felidézte, hogy Brando szerette volna, ha újra egy párt alkotnak.

"Az az érdekes, hogy újra akarta kezdeni. Én már házas voltam. Volt egy gyönyörű gyermekem, Fernanda. Készen állt arra, hogy újra megpróbálja" - mondta. "Én ezt nem akartam. De ő igen. Azt hiszem, elvesztette önmaga nagy részét. A jó részét, a jó Marlont, akit Rita szeretett. Nagyon bonyolult volt. Nagyon, nagyon bonyolult."

A színésznő életét, karrierjét és Brandóval való viharos kapcsolatát a Just a Girl Who Decided to Go for It című dokumentumfilm részletesen bemutatta, melynek az előzetesét idelent nézheted meg.