80 Deadpool 2  (2018)

Habár még lényegében semmi sincs kőbe vésve, abban biztosak lehetünk, hogy elkészül a Deadpool & Rozsomák . Már csak azért is, mert a főszereplőt alakító Ryan Reynolds ezt már egyszer bejelentette decemberben. Igen ám, csakhogy az első két Deadpool mozi a 21th Century Fox égisze alatt látott napvilágot, meglehetősen durva, obszcén és maximálisan 18 karikás alkotás volt. Viszont a Fox immár a Disney alá tartozik, az egeres franchise-hoz pedig a legkevésbé sem illik Deadpool stílusa. Mi legyen akkor?

A választ a Deadpool és a Deadpool 2 két forgatókönyvírója, Rhett Reese és Paul Wernick adta meg. Állításuk szerint biztosra vehetjük, hogy a Deadpool & Rozsomák is ugyanolyan durva és obszcén lesz, mint az első két rész. És, hogy mindez összeférjen a Disney által képviselt értékrenddel, egész egyszerűen a Disney vagy a Marvel Studios helyett a Fox logójával kerül majd a mozikba.

Ebben lehet némi ráció, hiszen a Fox birtokában számos olyan alkotás jogai vannak, amelyek nem igazán férnének be a Disney alá, viszont sem elfelejteni, sem pedig csorbítani, puhítani nem szabadna őket. Így könnyen lehet, hogy a jövőben ezek a filmek továbbra is a Fox logójával futnak majd.

A Deadpool & Rozsomák -ról tehát egyelőre azon kívül, hogy biztosan jön, szinte semmit sem lehet tudni. A forgatókönyvön Rob Liefeld és Fabian Nicieza dolgozik, Ryan Reynolds is tuti, visszatér, de rendezője még nincs a projektnek. A hírek szerint a második részt dirigáló David Leitch szívesen vállalná a munkát. A premierre pedig sokan a Marvel moziverzumban egyelőre „kiadó” 2022 októbert tartják esélyesnek.