Tom Hanks nem véletlenül az egyik legtöbbet foglalkoztatott színész immár évtizedek óta, hiszen neve már önmagában is garanciát jelent a jó szórakozásra. Mindegy, hogy dráma, krimi vagy vígjáték, minden szerepben remekül megállja a helyét. Egyik kedvenc témája mégis a második világháború, amelyet már színészként és forgatókönyvíróként is feldolgozott. És idén nyáron újra megteszi.

Ő lesz ugyanis a főszereplője A Greyhound csatahajó című drámának, amelynek forgatókönyvét is maga írta. A történet valós eseményeket dolgoz fel a világháború Atlanti-óceáni hadszínterén. Tom Hanks Ernest Krause sztoriját meséli el.

1942-ben egy 37 szövetségi hajóból álló flotta próbál meg átkelni az Atlanti-óceán északi peremén, ám ez finoman szólva is kockázatos vállalkozás. A térséget ugyanis a német flotta tartotta kontroll alatt, akik U-boatjaikkal pont az ilyen konvojokra vadásztak. A film elsősorban Krause karakterére fókuszál majd, végigvezetve a nézőket a belső vívódásain, a vállára nehezedő nyomáson és a folyamaton, ahogy a konvoj parancsnokává vált és ahogy azokat a napokat átélte.

A Sony eredetileg valamikor júniusban tervezte a mozikban bemutatni A Greyhound csatahajót, ám a koronavírus-járvány ezt a projektet is alaposan megbolygatta. Végül a mozis premiert törölték, de szerencsére ezt ebben az esetben tulajdonképpen akár jó dolognak is mondható. A mozis bemutató helyett ugyanis egyből a digitális megjelenés mellett döntöttek, ami ugyanúgy valamikor júniusban lesz esedékes.

Azt ugyan még nem tudni, hogy pontosan mikortól nézhetjük meg Tom Hanks új világháborús drámáját, azt viszont igen, hogy az Apple+ csatornáján keresztül lesz majd elérhető. Ez egyben a csatorna eddigi legnagyobb bemutatója is lesz, amelyért nem kevesebb, mint 70 millió dollárt csengettek ki.