Aki látta, abban egészen biztosan felötlött már a Vissza a jövőbe sztorija kapcsán az a logikai baki, hogy vajon Marty szülei miért nem emlékeznek rá iskolás évekiből, vagy legalábbis miért nem fedeztek fel akár apróbb hasonlóságot is fiuk és Calvin vonásai között.

Ezt a kérdést valójában A galaxis őrzői rendezője, James Gunn vetette fel a Twitteren, amelyben azt is fejtegette, hogy vannak tökéletes filmek és vannak hibátlan filmek, mindez pedig jelentős különbség. A fejtegetésbe maga Chris Pratt is beszállt, a továbbiakban pedig azzal érvelt, hogy könnyen lehet, hogy felfedezték a hasonlóságot, de már évekkel a Vissza a jövőbe cselekménye előtt.

Nos, nagy valószínűséggel valóban Pratt járhatott a legközelebb az igazsághoz, mindenesetre a film forgatókönyvírója, Bob Gale a The Hollywood Reporter magazinnak adott interjújában igyekezett valóban pontot tenni a történet végére.

“Mindenképpen fontos hangsúlyozni, hogy George és Lorraine mindössze hat napig ismerték Calvint még 17 éves korukban. Nagy valószínűséggel emlékeznek rá úgy, mint az a srác, aki lényegében összehozta őket, de gondoljunk bele, hogy valójában a saját életünkből is nehéz feleleveníteni a régi arcokat, pláne ha csak rövid ideig ismertük őket” - magyarázta Gale.