Megvan az író – jön a Bright 2

Bár a Netflix Bright című akció-fantasy-je nem aratott osztatlan sikert és túl jó kritikák sem születtek róla, a streaming szolgáltatás most mégis zöld utat adott a folytatásnak. Többek között azért, mert az első részt 11 millióan nézték meg a megjelenését követő 3 napban – azt tehát bajos lenne állítani, hogy a film nem izgatja az emberek fantáziáját.

Az eredeti történet két Los angelesi zsaru történetét követi nyomon, akiknek meg kell védeniük egy tündét és az általa rejtegetett varázspálcát. A film tehát egy olyan mágikus, párhuzamos univerzumban játszódik, amelyben az emberek mellett csodás és mitikus lények is élnek, többé-kevésbé nyugalomban. Az első film ennek a világnak csak a felszínét karcolgatta, és nem tudta mélységeiben is bemutatni ezt a társadalmat – ám a potenciális nézők a jelek szerint kíváncsiak lennének rá.

A folytatáshoz mindenképpen visszatér Will Smith és Joel Edgerton, ahogy a rendező David Ayer is – ám az író Max Landist kreatív nézeteltérésekre hivatkozva lecserélik, méghozzá egy mostanában sokat foglalkoztatott és sikeres íróra, Evan Spiliotopoulosra. A forgatókönyvíró az elmúlt években sikeresen bizonyította, hogy biztos kézzel nyúl már meglévő alapanyagokhoz, ahogy azt például a A szépség és a szörnyeteg igazolja.

Bár a Bright 2 történetéről még nem sokat tudni, az simán elképzelhető, hogy egy átgondoltabb és tudatosabb hozzáállással egy, az előzőnél sokkal sikeresebb film készülhet belőle.