73 Téboly  (2020)

A koronavírus-járvány gyakorlatilag a földbe döngölte a világot, és csak nagyon lassan, apránként térhetünk vissza belőle a normális kerékvágásba. Ugyanez igaz a filmiparra is, amely minden fronton még mindig arra vár, hogy újra működésbe jöhessen. A forgatások állnak, a mozik pedig zárva tartanak. De már lehet tudni, hogy melyik film lehet a nyár első nagy durranása, ha végre újra kinyitnak a mozik.

Idén egyébként is sok ígéretes filmre lehetett készülni, de ezek zömét tavaszról őszre, esetleg jövő tavaszra halasztották. Ugyanígy több olyan alkotás is van, amely a mozis premier helyett egyből digitális úton került bemutatásra. Ilyen körülmények között egy olyan film lehet az első nagy nyári mozis siker, amelyre most még csak kevesen gondolnának.

Russell Crowe új thrilleréről, az Tébolyről van szó. A történet egy olyan jelenséget dolgoz fel (valószínűleg nem kicsit kiszínezve és lesarkítva), ami szó szerint bárkivel megtörténhet, aki autóba ül. Adott egy dugó, adott egy fiatal anyuka és adott egy nem teljesen beszámítható férfi. Az anyuka a dugóban türelmetlenül ledudálja a férfit, aki ettől begőzöl és kezdetét veszi egy élet-halál hajsza a városban.

A film érdekessége azon túl, hogy egy alapvetően életszagú történetet mesél el, hogy eredetileg szeptemberben került volna a mozikba. Ám a készítők úgy határoztak, hogy kihasználva a járvány után keletkezett űrt, a premiert előre hozzák július 1-re. Ez pedig azt jelenti, hogy ez lehet az első új nagy premier a mozikba a márciusi bezárások után. Korábban ezt a címet a Tenet birtokolta, de az Téboly most ráver néhány napot.