Megvan, mikor jön a Z világháború 2

A Z világháború kapcsán annak idején volt egy kis mizéria, sok produkciós gondba futott bele a csapat, illetve a film egy jó részét újra kellett forgatni, így érhető, hogy a Paramount nem akarta elkapkodni a folytatást.

De így is lassan haladnak a dolgok, a World War Z 2 előkészületei pedig egyre inkább a végtelenbe nyúlnak. Vagyis nyúltak ugyanis a film producerpárosa nemrég azt találta mondani, hogy nyáron már kezdődik is a film forgatása.

Azért ne örüljünk előre: igaz ugyan, hogy még legalább 8 hónapja van a stábnak arra, hogy minden készen álljon a forgatáshoz, azalatt a nyolc hónap alatt még sok minden szét is hullhat. A stáb eddig úgy néz ki, hogy Brad Pitt visszatér a főszerepben, a forgatókönyvet Dennis Kelly írja, a rendezői székbe pedig  David Fincher került. Az ő neve még egy okkal több arra, hogy a stúdió gondosan készítse elő a készülő anyagot, mert egy ilyen név már elvárásokat támaszt.

Fincher még sosem rendezett folytatást, de még franchise-okba sem folyt bele, így eredeti és izgalmas anyagot kell majd letenni elé, hogy a rendes fizetségen túl más motivációt is találjon a munkában. Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy a rendező nem először dolgozik együtt Pittel, és eddigi együttműködéseik igen jól sültek el mind a pénztáraknál, mind a kritikusok szerint.

Az alaptörténet, a főszereplő és a rendező tehát adott ahhoz, hogy a zombis világégés második része ne csak egy sima folytatás legyen, hanem egy jó film is – bár a végeredményre, ha egyáltalán elkészül, még legalább másfél-két évet kell várnunk.