Melyik világbajnokságon vett részt Jason Statham a brit úszóválogatott tagjaként?

Számos színészóriás, köztük Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme vagy épp Vinnie Jones a sport világából érkeztek.

Arról azonban ritkán esik szó, hogy maga Jason Statham is a kilencvenes évek elején profi műugróként kereste a kenyerét. Ezt a tudását egyébként remekül kamatoztatta a színészi pályán is, emlékezzünk csak vissza A mestergyilkos: Feltámadás film szökési jelenetére, amikor hősünk bámulatos módon a tengerbe veti magát egy sziklaperem széléről, de eszünkbe juthat a Meg – Az őscápa is, melyben szintén meglehetősen otthonosan mozgott a vízben.

Statham egyébként még 23 éves korában, 1990-ben részt is vett az Új-Zélandon megrendezésre került világbajnokságon, amely során a brit válogatott csapatát erősítette. Minderről egyébként egy videófelvétel is tanúskodik, melyet idelent nézhettek meg.

Bár Statham sportolóként sosem ért fel igazán a csúcsra, a legjobb eredményét az 1992-es világbajnokságon érte el, ahol a tizenkettedik helyen végzett, ez azonban ma már aligha zavarja Hollywood egyik elsőszámú akciósztárját.