2021.05.04   olvasottság: <1000x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

A Disney+-nak és az HBO Maxnak is megvannak a maga szuperhősös filmjei és sorozatai, de igazából a Netflix előfizetői sem panaszkodhatnak. Ők is több Marvel-kötődésű sorozatot követhetnek a legnagyobb streaming szolgáltatónál. És napokon belül valami újdonság is debütálni fog, bár ez épp nem Marvel kötődésű.

Az újdonság a május 7-én debütáló Jupiter hagyatéka lesz, amely bár nem Marvel, de így is egy népszerű képregénysorozat feldolgozása. Az egyelőre nyolc epizódot felölelő évadról van szó, ám ha ez kellő népszerűségre és nézettségre tesz szert, biztosak lehetünk a folytatásban is.

A Jupiter hagyatéka azonban nem a klasszikus szuperhősös kliséket durrogtatja majd el ezredik alkalommal. A sztori szerint a szuperhősök első generációja közel egy évszázadon keresztül védte sikeresen a Földet, de ők már csak az emberek emlékezetében élnek. Viszont az utódaik nagyon is élnek, és most az ő feladatuk, hogy folytassák őseik munkáját, felnőjenek a hagyatékukhoz.

A sorozat a készítők ígérete szerint egyszerre lesz izgalmas szuperhős eposz és több évtizedet felölelő családi dráma is. A rendezői széket Charlotte Brandström és Marc Jobst foglalta el, akik sorozatos berkekben elé jó referenciákkal bírnak. A fontosabb szerepeket pedig Josh Duhamel, Matt Lanter, Leslie Bibb, Elena Kampouris és Andrew Horton játsszák el.