A Disney+-nak és az HBO Maxnak is megvannak a maga szuperhősös filmjei és sorozatai, de igazából a Netflix előfizetői sem panaszkodhatnak. Ők is több Marvel-kötődésű sorozatot követhetnek a legnagyobb streaming szolgáltatónál. Múlt héten egy újdonság debütált, bár ez épp nem Marvel kötődésű.

Az újdonság a május 7-én bemutaott Jupiter hagyatéka, amely bár nem Marvel, de így is egy népszerű képregénysorozat feldolgozása. Az egyelőre nyolc epizódot felölelő évadról van szó, ám ha ez kellő népszerűségre és nézettségre tesz szert, biztosak lehetünk a folytatásban is. Márpedig a nézettséggel eddig nincs gond, a széria jelenleg a legnézettebb Netflix-sorozat Magyarországon.

Bár a nézettség egy dolog, a szakma véleménye egészen más. A külföldi sajtó alaposan lehúzta a Jupiter hagyatékát, a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 39 százalékon áll, de a Metacriticen sem áll jól a széria szénája. A mafabon 45 szavazat után 60 százalékos értékelést kapott a nézőktől, ami szintén nem éppen kimagasló eredmény.

Holott a Jupiter hagyatéka nem a klasszikus szuperhősös kliséket durrogtatta el ezredik alkalommal. A sztori szerint a szuperhősök első generációja közel egy évszázadon keresztül védte sikeresen a Földet, de ők már csak az emberek emlékezetében élnek. Viszont az utódaik nagyon is élnek, és most az ő feladatuk, hogy folytassák őseik munkáját, felnőjenek a hagyatékukhoz.

A sorozat a készítők szerint egyszerre izgalmas szuperhős eposz és több évtizedet felölelő családi dráma, ezt az eddigi vélemények viszont nem támasszák alá. A rendezői széket Charlotte Brandström és Marc Jobst foglalta el, akik sorozatos berkekben elé jó referenciákkal bírnak. A fontosabb szerepeket pedig Josh Duhamel, Matt Lanter, Leslie Bibb, Elena Kampouris és Andrew Horton játsszák el.