63 Mi  (2019)

Két éve nagy meglepetést keltett a Tűnj el! című thriller, provokatív mondanivalójával és váratlan kasszasikerével egyaránt. Ez volt az év legjobban megtérülő filmje: mindössze 4,5 millió dollárból készült, és 255 milliós összbevételt ért el. Most itt a filmjéért Oscarral jutalmazott rendező, Jordan Peele új alkotása, a Mi (Jordan Peele), amelytől még nagyobb sikert várnak. Iparági becslések szerint akár 50 millió dolláros első hétvégével is nyithat Észak-Amerikában.

A film már most hasít, mert rekordszámú jegy kelt el rá elővételben. Ebben nagy szerepe van a közösségi médiának, ahol hónapok óta vitatkoznak a rajongók a filmről, sokat számít a rendező hatalmas nimbusza, továbbá az, hogy a két főszereplő,Lupita Nyong'o és Winston Duke a Fekete párducnak köszönhetően már szupersztárok. Nem kevésbé sokatmondó, hogy a Mi 98 százalékon áll a Rottentomatoes kritikai portálon.

A Mi hősei egy négytagú család, akikkel nyaralásuk alatt rémisztő események történnek: megjelennek a hasonmásaik, és az életükre törnek.