Michael Jackson megvette volna a Marvelt?

Tizenkét éve már, hogy meghalt a pop királya, Michael Jackson. A legendás énekes nagy rajongója volt a képregényeknek, különösképpen Pókembernek. Ezért még az előző évezredben a fejébe vette, hogy filmet csinál a szuperhősnek. Ez a gondolata végül odáig vezetett, hogy leült tárgyalni az egész Marvel felvásárlásáról.

Michael Jackson ezt tehát sokkal-sokkal korábban tervezte meglépni, mint ahogy végül 2009-ben a Disney ténylegesen meg is lépte. Olyannyira rajongott a falmászóért, hogy nem csupán filmet akart neki szentelni – ekkor még bőven a Sam Raimi féle Pókember előtt jártunk –, de a főhőst ő maga szerette volna eljátszani. Azért így utólag úgy fest, jobban jártunk, hogy ez a terve nem valósult meg.

Az énekes annak idején egészen odáig elment, hogy személyesen kereste fel Stan Lee-t, hogy ajánlatot tegyen neki Pókember megfilmesítési jogaiért. A képregényíró-legenda azonban ekkor a Marvel képviselőihez irányította, mivel ebben már régen nem ő volt az illetékes. Michael Jackson ekkor kezdte el fontolgatni, hogy nem csak Pókember jogait szerzi meg, hanem akkor már a teljes Marvelt felvásárolja.

Erről nemrégiben az énekes unokaöccse, Taj beszélt egy interjúban, aki személyes emlékeire támaszkodva erősíthette meg az eddig csak pletyka szinten létező információkat. Azt azonban ő maga sem tudta megmondani, hogy végül miért vagy hol esett kútba a nagybátyja projektje.

Így, 2021-ben talán könnyű azt mondani, hogy jobban jártunk így, hiszen ki tudja, milyen irányt vettek volna a Marvel körül a dolgok, ha valóban Michael Jackson került volna az elnöki székbe. Abban teljesen biztosak lehetünk, hogy a ma ismert Marvel moziverzum, amelynek megszületésében jelentős szerepe volt a Disney-nek is, nem létezne. Azzal persze lehet vitatkozni, hogy ez jó vagy rossz lenne...

84 Pókember  (2002)

akció | kaland | sci-fi

Peter Parker (Tobey Maguire) egy kétbalkezes diákújságíró, de miután egy laboratóriumi osztálykirándulás alkalmával megcsípi őt egy mutáns pók, az élete gyökeresen... több»