Mostanáig nem igazán esett szó arról, hogy Tim Burton kultikusnak számító Batman adaptációját továbbvigye bárki is. Az HBO egyik producere, Damon Lindelof azonban gondolt egy merészet.

Lindelof jelenleg a Watchmen sorozatváltozatán dolgozik, amely a képregényhez és a 2009-es filmváltozathoz méltán, hasonló sikerre fut. A producer fel is vázolta alapötletét, amely szerint A Sötét lovag visszatér címmel megjelenő egészestés mozifilm története az harminc évvel az 1989-es Denevérember cselekménye után játszódna.

És ha bárki máris elgondolkodott volna azon, ki játszhatná el egy ilyen produkcióban Bruce Wayne-t, akkor a válasz: igen…még szép, hogy Michael Keaton. Persze a szerepre ettől függetlenül akár Christian Bale is jó eséllyel pályázhatna, Lindelof elképzelései között ugyanis mindkét színész szerepel.

„Szerintem igazán érdekes lenne, ha olyasvalaki játszaná el Batmant, aki korábban már feltűnt a szerepben, főként olyan, aki a karaktert fiatalon alakította” – jegyezte meg a producer.

Az már mindenesetre bebizonyosodott, hogy Keaton nem csupán a hős, hanem a főgonosz szerepében is otthonosan mozog, többek között a Pókember: Hazatérésben nyújtott alakítása maradt emlékezetes a rajongók számára az utóbbi időszakből.

És bár Keaton egyelőre nem reagált azzal kapcsolatban, hogy szívesen elvállalná-e újra Batman szerepét, könnyen lehet, hogy a jövőben hallhatunk egy ilyen produkció előkészületeiről. Addig is mindenki figyelmébe ajánljuk az 1989-es Denevérember előzetesét.