Mickey Rourke "irrelevánsnak" nevezte Tom Cruise-t, miután az "ugyanazt a kib*szott szerepet játszotta 35 éven át". Cruise 1 milliárd dolláros világsikere a Top Gun: Maverick 'nem jelent semmit' az Oscar-jelölt pankrátor színésznek.

"Ez nekem sz*rt sem jelent. A fickó 35 éve ugyanazt a kib*szott szerepet játssza, vágod?!" - mondta Rourke a Piers Morgan Uncensored hétfői epizódjában, amikor Cruise Top Gun folytatása átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi határt a globális kasszáknál.- "Nem tisztelem ezt. Tényleg, tesó. Nem érdekel a pénz és a hatalom. Engem az érdekel, amikor látom Al Pacino munkáját, Christopher Walkent, Robert De Niro korai munkáját, Richard Harris munkáját, Ray Winstone munkáját - ilyen színész akarok lenni. Vagy, mint Monty Clift, Marlon Brando annak idején."

Amikor Morgan Rourke-ot arról faggatta, hogy szerinte Cruise jó színész-e vagy sem, Rourke így válaszolt: "Szerintem lényegtelen, az én világomban".

Az EW megkereste Cruise képviselőjét, hogy válaszoljon Rourke megjegyzéseire, amelyek akkor érkeztek, amikor a Maverick épp folytatja nemzetközi sikerét a mozikban világszerte. A film a májusi bemutató óta 597,4 millió dolláros hazai és 587,9 millió dolláros globális összbevételt ért el, ami összesen 1,2 milliárd dollárt jelent.

A film az Oscar-díjra is hajt, főként a technikai elemei és a filmzene eredeti dala miatt, amelyet Lady Gaga ad elő, aki korábban azt mondta, hogy "gyönyörű élmény volt" Cruise-zal együtt dolgozni a Maverick filmzenéjén.

Mégsem a 69 éves férfi az egyetlen hollywoodi személyiség, aki Cruise ellen szólalt fel; az Emmy-díjas King of Queens színésznő és a Szcientológia és az utókor műsorvezetője, Leah Remini gyakran kritizálja az előadót a vitatott vallásban való részvétele miatt.

Nézd meg Rourke interjújának egy részét a Piers Morgan Uncensored című műsorában (7:33-tól).