Miért nem Robin Williams alakította Jokert Christopher Nolan Sötét lovagjában?

Amikor Christopher Nolan elkészült az első Batman-mozijával, már mindenki tudhatta, hogy ennek bizony lesz folytatása. És ha lesz folytatása, akkor bizony a legnagyobb esély arra van, hogy Joker is felbukkanjon benne. Fel is bukkant, sőt, ő köré épült A sötét lovag egész története. A végeredményt mindenki ismeri, minden idők egyik legjobb alakítását láthattuk Heath Ledgertől Jokerként. De el tudnánk képzelni, hogy helyette valaki egészen más kelthette volna életre Jokert?

Amikor még csak a forgatás előkészületei zajlottak, és a szerepekre még folytak a meghallgatások, számos nagy színész neve felmerült. Köztük volt Adrien Brody vagy épp Paul Bettany is, illetve még valaki. Robin Williams.

A neves komikus köztudottan hatalmas rajongója volt a Batman képregényeknek, és saját bevallása szerint is imádta volna eljátszani Batman mindenkori legnagyobb ellenfelét. Erről annak idején az IGN magazinnak adott interjújában is beszélt, amikor megkérdezték, vállalná-e a szerepet. A választ természetesen az volt, hogy naná!

Robin Williams dolgozott már együtt Christopher Nolannel, ezzel együtt nem igazán volt esélye rá, hogy tényleg ő kapja meg Joker szerepét. Amikor arról kérdezték, hogy mégis miként képzelné el a karaktert, akkor azt mondta, hogy egyszerre sötétnek és nagyszerűnek. Joker egy ilyen karakter, egy igazi őrült, aki ezzel együtt egyfajta zseni is. És bár nagy rajongója volt Jack Nicholson alakításának, biztosan valami egészen mást hozott volna ki a karakterből.

Azt sajnos már sosem tudhatjuk meg, hogy mihez kezdett volna a lehetőséggel, mivel Christopher Nolannek határozott elképzelései voltak, és azokba ő nem fért bele.