Az MCU 10 éves korszaka alatt számos szuperhőst és főgonoszt láthattunk igencsak komoly változásokon keresztülmenni. Sokuk finoman szóval sem „mai gyerek”, valódi koruk ellenére csakugyan letagadhatnának pár száz évet.

A Marvel filmes univerzuma bebizonyította, hogy ebben a világban mindenkinek van helye, köztük istenségeknek, földönkívülieknek, mágusoknak, beszélő fáknak és persze beszélő mosómedvéknek egyaránt.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy az eddig látott karakterek vajon hány évesek is lehetnek valójában? Ha mindegyiküket végig szeretnénk venni e tekintetben, talán sosem érnénk a végére, mindenesetre összeszedtük nektek az MCU 10 legidősebb alakját.

Kezdjük is a „legfiatalabbal”. Az Ősmágusról pontosan senki nem tudja megmondani, hogy ugyan hány éves is lehet, Dr. Steven Strange mesteréről azonban annyi megállapítható, hogy megközelítőleg az ötszázadik életévében járhat. A kilencedik helyet foglalja el maga Thanos, az őrült titán az egész életét az univerzum meghódítására tette fel, persze azt már tudjuk, hogy nem az időskor végzett vele, annak ellenére, hogy csaknem 1000 évnél is tovább élt.

Talán semmi meglepő nincs abban, hogy ebben az univerzumban komoly helyet foglalnak el az istenségek. Van is belőlük néhány, így gyakorlatilag a teljes középmezőnyt sikerült leuralniuk az asgardiaknak. A hetedik helyet Loki foglalhatja el az 1500-at is megközelítő életévével, őt bátyja, Thor múlta felül. A hatodik helyen Valkyie végzett, ő a testvérpárnál 500 évnél is többet élt, persze ez még kevés ahhoz, hogy Helát lekörözze, aki bár a valkűrök előtt is megjelent már, megközelítőleg szintén 2000 év körül járhat. Ezt a sort pedig a család legidősebb tagja, Odin zárja, akik 4000 év körüli lehet.

Ezen a ponton pedig igencsak megnőnek a különbségek, a harmadik helyen Tanleer Tivan, a gyűjtő végzett, aki nem sokkal az univerzum születése után látta meg a napvilágot, csak úgy, mint testvére, a Nagymester, bár azt nehéz lenne megmondani, melyikük töltötte hasznosabban az időt ez idő alatt.

Dobpergés helyett pedig térjünk is rá a győztesünkre. Persze képtelenség is felülmúlni azt, aki konkrétan egyidős az egész univerzummal, és aki maga is lényegében egy élő bolygó. Az MCU legidősebb karaktere Ego, egy igazi matuzsálem, aki gyakorlatilag az idő és az univerzum létrejöttével együtt született meg.