George Miller, a 2015-ös Mad Max: A harag útja rendezője erősítette meg azt, amit egyébként is sejthetett mindenki: elkészülhet a poszt-apokaliptikus sorozat következő immáron ötödik epizódja. A rendező már a nyáron is utalt rá, hogy nem is egy, hanem mindjárt két folytatásban is gondolkoznak, ám mostantól akár hivatalosnak is tekinthetjük az egyelőre csak Mad Max 5-ként emlegetett következő mozit, amelynek vagy Wasteland vagy Furiosa lehet az alcíme.

A projektet egyelőre hátráltatja, hogy Miller jelenleg egy másik filmmel, a Háromezer év vágyakozás jövő márciusi forgatásának előkészítésével van elfoglalva. Ha ezt letudták, a következő már az új Mad Max lehet. Azt viszont éppen ezért még nem lehet tudni, hogy miről is fog szólni. Miller mindenesetre nem aggódik, ugyanis saját bevallása szerint kimondottan jól szokott elsülni nála, ha egyszerre több egymástól teljesen eltérő projekten is dolgozhat.

A rendező emellett egy érdekes részletről is elárult néhány kulisszatitkot. Mindenki emlékezhet a Mad Mad Max: A harag útja egyik ikonikussá vált szereplőjére: a mutáns gitárosra. Nos, bár ő alapvetően egy mellékszereplő volt csupán a filmben, Millerék egész kis háttértörténetet találtak ki neki annak idején. Eszerint a karakter születésétől fogva vak volt, majd amikor a dolgok kezdtek igazán rosszra fordulni, anyjával együtt egy bányászvárosban rekedtek. A túlélésük záloga pedig az volt, hogy olyan helyre menjenek, ahol a vaksága még akár előnyt is jelenthet. Ide pedig egyetlen dolgot vitt csak magával, ami kedves neki: a gitárját.

Ebből persze semmit sem tudhattunk meg a filmből, viszont van rá esély, hogy a következő epizódokban is felbukkan, és jobban megismerhetjük majd. Hogy ez miképp válhat valóra, az még okozhat álmatlan éjszakákat Millernek.