A Star Wars-filmek és tévésorozatok legegyedibb alkotóelemei nem feltétlenül a fénykard párbajok, hanem az idegenek. Láttunk már pár furcsa lényt a franchise történetében, de ez a világító fickó mindenen túltesz. 

A Star Wars idegenjei többségében a maguk módján bolondos figurák, de volt egy, amit túlságosan is nevetségesnek találtak, így végül sosem láthatta a nagyérdemű. 

Lightmannek, (ahogy a lényt nevezik) A Jedi visszatérben kellett volna feltűnnie Jabba palotájában és a Trónteremben a Star Wars Aficionado szerint. 

"A titokzatos Lightmant ma negyven évvel ezelőtt forgatták A Jedi visszatérhez, és nagyjából azonnal el is vetették"  - tweetelte Jamie Benning filmtörténész az idegenről készült rövid klippel együtt, de Phil Tippettet, az eredeti Star Wars-trilógia, a Jurassic Park és a RoboCop vizuális effektekért felelős ikonját is megkérdezte, hogy emlékszik-e még Lightmanre.

Tippett így válaszolt: "Pontosan így nézett ki. Mindenki nevetett."

Nézzétek meg az alábbi videót, és rögtön érteni fogjátok. Ha pedig ez még nem elég, fenti galériánkban összegyűjtöttünk egy csokor fotót a kulisszák mögül, melyeket jó eséllyel még nem láttatok.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Han Solo és Leia Jabba fogságában sínylődnek, ám Luke a segítségükre siet, és megmenti őket a biztos haláltól. Ezzel azonban koránt sem értek véget  feladatai, ahhoz... több»