Mit nézzek? Ezt a 7 új filmet és sorozatot ajánljuk a hétvégére (45. hét, 2023)

Az év vége elég erősre sikeredett a friss mozgóképes tartalmak tekintetében.

Mutatunk nektek 7 olyan filmet és sorozatot, amit már streamelhettek vagy megnézhettek a mozikban a hétvégén. 

Jó kis zárása ez az idei, kaotikus évnek.

#7

kaland

Amazon Prime Video

Kilenc hétköznapi emberpár egy epikus globális kalandra indul egy sor Bond-ihlette kihíváson keresztül, hogy megnyerjék az életüket megváltoztató egymillió fontot. több»

Rendező: Jamie Goold
Szereplők: Brian Cox
Az ikonikus James Bond-filmsorozatért felelős producerektől érkezik a 007: Road To A Million című kaland-versenysorozat. A Brian Cox által vezetett és narrált epikus utazás kilenc versenyzőpárt hoz össze, akik egy világkörüli útra indulnak, és az az álmuk, hogy megnyerjék az 1 millió fontot. A csapda? Egy sor James Bond-ihlette kihívással kell szembenézniük olyan helyszíneken, mint a skót felföld, Velence bájos utcái és a fenséges svájci Alpok - mindezek a 007-es filmek híres helyszínei. A kihívások és a megválaszolandó kérdések között már egy rossz lépés is vethet véget küldetésüknek. Az Irányító (Brian Cox) a képernyőn a játék agytrösztje, ő diktálja, hogy a párok hová menjenek, mit kell tenniük, és ő határozza meg a kérdéseket. A háttérből figyeli a párosok minden lépését, és élvezi, ahogy a gyakran kegyetlen és büntető tervei kibontakoznak előtte. Az Irányító összesen 10 kérdést rejtett el a világ minden táján a párok számára. A kérdések megválaszolásához a párosok zsigeri, Bond-ihlette kihívásokkal néznek szembe, amelyek fizikai erejük és mentális tartalékaik határát súrolják.  Minden kérdés egyre nagyobb pénzösszeget ér, ha helyesen válaszolnak, akkor a pénzt átveszik, és a következő kérdéssel folytathatják, ha rosszul válaszolnak, akkor az útjuknak vége. 
#6

dráma | sci-fi

Apple TV+

A 3. évad óta eltelt nyolc év alatt a Boldog Völgy az új évezredbe lépve gyorsan kiterjesztette lábnyomát a Marson azáltal, hogy korábbi ellenségeit partnerekké változtatta.... több»

A sorozat, amely 2019-ben indult az Apple TV+-on, figyelmet keltett a történelem egyedi megközelítésével. A sorozat egy olyan világot képzel el, ahol 1969-ben a Szovjetunió jutott el a Holdra, nem pedig az Egyesült Államok. Ez a megváltozott irány vezetett ahhoz, hogy Ted Kennedy, majd később Gary Hart lett az elnök, valamint a Szovjetunióval folytatott újbóli űrversenyhez. A következő, 2003-ban játszódó évadban a történet tovább folytatódik, a hangsúly az értékes aszteroidák befogására és bányászatára helyeződik át. Ez a törekvés magában hordozza a Föld és a Mars jövőjének átformálásának lehetőségét. Mindazonáltal a nemzetközi bázis lakói közötti feszültségek veszélyeztethetik az előrehaladást.    
#5

70 Elkövetők  (2023)

(1)

krimi | thriller | vígjáték

Disney+

A „Culprits” ott kezdődik, ahol a legtöbb bűnügyi történet véget ér: egy nagyszabású rablás után, amikor az elitbűnözőkből álló csapat már külön utakon jár, és... több»

A Disney+ új, Nagy-Manchesterben forgatott sorozata végre megérkezett a streaming szolgáltatásra. A Culprits/Elkövetők, amelyet Stephen Garrett és J Blakeson filmrendező készített, egy hatalmas rablás mögött álló bűnözők életét követi a rablás után három évvel később. A gyanúsítottak egytől egyig célkeresztbe kerülnek, miközben megpróbálják maguk mögött hagyni korábbi életüket - és bűneiket. A sorozat főszereplői a Candymanből ismert Nathan Stewart-Jarrett, a The Kings Manből ismert Gemma Arterton és a Raised By Wolvesból ismert Niamh Algar.
#4

71 Robbie Williams  (2023)

(2)

dokumentum | életrajzi | zenés

Netflix

Rekordokat döntögető szólókarrierjének 25 éve után Robbie visszatekint fiatalabb önmagára, és elgondolkodik a reflektorfényben töltött életéről. több»

Rendező: Joe Pearlman
Szereplők: Robbie Williams
Robbie Williams életét és karrierjét bemutató vadonatúj dokumentumfilm-sorozat jelent meg kizárólag a Netflixen. A négyrészes doku-sorozat - amely a Robbie Williams címet viseli - az énekes életét mutatja be a Take Thatben töltött időktől kezdve egészen sikeres szólókarrierjéig.Robbie Williams és Gary Barlow viszályától kezdve a Geri Halliwell-lel való szakításáig mindent elmesélnek benne, amit tudni érdemes a sztárról. Robbie Williams a dokumentumfilmben elárulta például, hogy "nem kedvelte" Take That zenekari társát, Gary Barlow-t. Robbie azonban azt is tisztázta, hogy "megbánta" a múltbeli szavait és azt, ahogyan Garyvel bánt. Robbie és Gary viszálya először akkor kezdődött, amikor Robbie-t 1995-ben kirúgták az őt hírnévre juttató fiúbandából, ami aztán elindította szólókarrierjét. Robbie azonban elismeri, hogy szólókarrierje nem robbant be azonnal. A Robbie Williams szólókarrierjének 25. évfordulójával egybeeső Robbie Williams egy két évtizedes utazásra viszi el a rajongókat Robbie meteorszerű felemelkedésétől a hírnévig. A dokumentumfilm több száz órányi, eddig nem látott személyes archív felvételeket tartalmaz majd magától Robbie-tól. A rendező az Emmy- és Bafta-jelölt Joe Pearlman, aki a Harry Potter 20. évfordulója című film mögött is állt: A doku négy egyórás részre tagolódik.
#3

72 A védelmező 3  (2023)

(32) (2)

akció | krimi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»

A The Equalizer 3-ban Denzel Washington visszatér McCall szerepében, aki egy nyugdíjas amerikai tengerészgyalogos és a Védelmi Hírszerző Ügynökség egykori tisztje. Ha egyáltalán nem ismered az Equalizer-filmeket, érdemes tudni, hogy azok az 1985-ös, azonos című tévésorozaton alapulnak. Nem szükséges megnézni a sorozatot ahhoz, hogy megértsük a filmeket, mivel azok inkább rebootként funkcionálnak, mint a sorozat történetének folytatásaként. Meglepő módon valószínűleg az első két filmet sem kell megnézni ahhoz, hogy a harmadik részt értsük, hiszen mindkettőnek van egy-egy önálló története, és nem úgy tűnik, hogy a harmadikhoz ezeknek sok köze lenne. 
#2

67 A gyilkos  (2023)

(20) (3)

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»

A Netflixen 2023 novemberében jelenik meg A gyilkos című noir thriller Michael Fassbender és Tilda Swinton főszereplésével. A Netflix több mint egy évtizedes passzív fejlesztés után szerezte meg a Paramounttól a film jogait, David Fincher rendezésében. Fincher a filmhez újra összeállt a Se7en/Hetedik írójával, Andrew Kevin Walkerrel. Walker írta az Oscar-díjas A farkasembert és az 1999-es Sleepy Hollow című filmet is, amelynek főszerepét Johnny Depp játszotta. Bár Fincher az elmúlt öt évben szinte kizárólag a Netflixszel dolgozott, hivatalosan még 2020 novemberében kötötte meg a négy évre szóló szerződést. Fincher az elmúlt évtized legnagyobb Netflix-projektjein dolgozott, többek között a Mank, a Love, Death and Robots, a House of Cards és a Mindhunter című sorozatokon.
#1

58 Marvelek  (2023)

(25) (10)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»

A Marvel Moziverzum alkalmi nézői kissé összezavarodhatnak, hogy hol is hagyták abba a hősök. Minden eddiginél nehezebb lépést tartani az MCU összes történésével, hiszen a karakterek és történetszálak véletlenszerűen bukkannak fel a tévéműsorokban és filmekben, valamint a rövid, stáblista utáni jelenetekben. A Marvelek három főszereplője közül kettő, Ms. Marvel és a szupererővel rendelkező Monica Rambeau csak a Disney+ sorozataiban mutatkozott be korábban. Vegyük végig gyorsan, kiról mit kell tudni! Hol volt Marvel Kapitány? Hát, nem eléggé a Földön... Lemaradt egy rakás rosszfiúról a bolygón és azon kívül is, mióta utoljára láthattuk Marvel Kapitányt, alias Carol Danvers-t. Egy kis felfrissítés Carol erejéről: Azóta van "kozmikus ereje", mióta kapcsolatba került a Tesseracttal,ő is részben-Kree, az MCU-ban általában gonosztevőként ábrázolt idegen faj, egy idegen vérátömlesztés miatt, amelyet az amerikai légierő pilótájaként kapott. A 21. század nagy részét az űrben töltötte, ahol hősködött, mielőtt a Bosszúállók megidézték, hogy segítsen legyőzni Thanost a Bosszúállókban: Végjáték című filmben. Mire készül Ms. Marvel? Kamala Khan képességei szunnyadtak, amíg fel nem öltött egy lenyűgöző karperecet, amivel történetesen egy másik dimenzióból származó energiát is képes hasznosítani. A karperecet viselve a középiskolás Kamala (Iman Vellani) ezt az energiát többek között arra használja, hogy elkapja az embereket, amikor elesnek, az égbe ugrik és óriási kristályos testrészeket nyújt, egyéb szuperképességek mellett. A sorozat utolsó epizódjából pedig kiderült, hogy van egy genetikai ... mutációja, így az MCU szinte megerősítette, hogy Kamala mutáns - ami megnyitja az utat az X-Men hivatalos csatlakozásához az MCU-hoz. Mi újság Monica Rambeau-val? Monicát először kislányként ismerhettük meg a '90-es években játszódó Marvel kapitányban, mint Maria Rambeau lányát, aki Carol Danvers legjobb barátnője. Carol nem látta Monicat felnőni, mivel rendszeresen az űrbe küldték, hogy megoldja a problémákat a galaxisban. A felnőtt Monicát (Teyonah Parris) a Wandavision című sorozatban láthattuk újra 2021 elején. Abban a Disney+ sorozatban a S.W.O.R.D. ügynöke volt. Mivel édesanyja, Maria már halott volt, Monica együtt érzett Vanda színjátékával, és megpróbált belépni Vanda "átkába", egy olyan energiamezőbe, amely megváltoztatta mindennek a valóságát, ami benne volt. A mezőn való áthaladás megkavarta Monica DNS-ét, és új képességekkel ruházta fel - az elektromágneses spektrum hullámhosszait tudja manipulálni. Ezt könnyebb látni, mint megmagyarázni, de a Wandavisionben látjuk, ahogy a golyók átmennek rajta anélkül, hogy kárt tennének benne. Újdonsült képessége lenyűgözte Nick Furyt, aki meghívta, hogy csatlakozzon hozzá az űrben, hogy megmentse a Földön túli világokat. Az MCU-ban eltelt némi idő, mióta utoljára láttuk Monicát, így valószínűleg volt ideje jobban kitanulni az erejét - és talán megoldani a Carollal kapcsolatos problémáit. De az MCU-ban Monicának még mindig nincs szuperhősneve. Kivel is harcolnak a Marvelek? Valami összehozta ezt a három különböző hőst - Nick Fury? A sors? Az a furcsa erőcsere dolog, ami Kamala és Carol között történik? - hogy legyőzzék a gonosz űrlényt (Zawe Ashton), aki egy újabb lyukat tép az űrbe, ami egy másik valóságot eredményez, ami az övékbe nyílik. Ismerősen hangzik? Az MCU legutóbbi néhány filmje, valamint a Loki is foglalkozott már a multiverzumok széttörésével. Lássuk, a Marvelek milyen megoldást kínál a problémára.