Hugh Jackman 2017-ben utoljára bújt Logan, vagyis Farkas (vagyis Rozsomák) bőrébe a mozivásznon. Ezzel egyike azon színészeknek, akik a legtöbb alkalommal játszhatták el valamelyik Marvel szuperhőst úgy, hogy az nem a Marvel moziverzumot gyarapította. Csakhogy a Logan - Farkas nem csak miatta vált emlékezetessé, hanem egy másik szuperhős miatt.

X-23 egy olyan mutáns, aki először az egyik X-Men animációs sorozatban bukkant fel, és hamar igen népszerű karakterré vált. Így nem volt meglepő, hogy a Logan - Farkas rendezője és forgatókönyvírója, James Mangold őt is behozta a képbe. A fiatal, alig tizenéves kislány épp attól iszonyú veszélyes, hogy egyedül van, nem érti, mi folyik körülötte, cserébe Farkaséhoz hasonló pengéket rejtenek a karjai.

A karaktert a filmben az akkor alig tizenegy éves Dafne Keen keltette életre, aki egyébként ezzel is kezdte hollywoodi pályafutását. A szerep kedvéért bő egy hónapon keresztül edzett és gyakorolt egy kaszkadőr felügyelete mellett, aki megtanította, hogyan használja majd a „karmait”.

Szóval Dafne Keen karaktere elvitte a show-t az öreg Logan elől. Így a rajongók joggal várták, hogy nem hagyják magára sokáig az ifjú mutánst. Erről korábban maga James Mangold is beszélt egy interjúban. Elmondása szerint már javában dolgoznak egy film forgatókönyvén, aminek főhőse X-23 lesz.

Sajnos azonban ennek már több éve, és a jelek szerint a forgatókönyv – ha el is készült egyáltalán – valamelyik íróasztal fiókjának mélyére került. Legalábbis a forgatókönyvíró jelenleg egészen más projekteken dolgozik és nem is hallani róla, hogy bármi alakulna egy újabb X-Men mozi körül.

Persze itt jöhet be a képbe a Marvel moziverzum, amely nem titkoltan szeretné a Marvel-hősökről szóló régebbi filmeket is apránként összekötni az újakkal. És ez vonatkozik az X-Men filmekre és hősökre is. Így nem kizárt, hogy a következő alkalommal már a Marvel moziverzumon belül köszönthetjük újra X-23-at.