Most már biztos, hogy elkészül a Galaxis őrzői 3

A galaxis őrzői-franchise sorsa egy időre bizonytalanná vált, amikor a stúdió kirúgta az első két filmet rendező James Gunn-t, akit tavaly azzal vádoltak, hogy illetlen vicceket és gondolatokat osztott meg a Twitterén.

A rendező ellen valóságos hadjáratba kezdtek az interneten, amikor előkerültek hosszú évekkel azelőtt posztolt, megosztó bejegyzései – és ezen az sem segített, hogy a rendező többször is nyilvánosan bocsánatot kért, ahogy az sem, hogy a film stábjának nagyja egy emberként állt ki a rendező mellett.

Mivel A galaxis őrzői: 3. rész részt is ő rendezte volna, ez egy jó időre megakasztotta a munkát, és sokáig még az sem volt biztos, hogy a film egyáltalán elkészült. Nemrég viszont Marvel moziverzum főnöke és producere, Kevin Feige azt nyilatkozta a hétvégén tartott Golden Globe-díjátadón, hogy a film el fog készülni. Hogy mikor, hol és hogyan? Az még a jövő zenéje, de a tény az tény.

A stábból leginkább Dave Bautista akadt ki, aki Twitterén egyértelműen fogalmazott: A galaxis őrzői James Gunn nélkül nem ugyanaz, és nem az a projekt, amire ő leszerződött. Meg fogja tenni, amit kell és amire köti a szerződése, de ezt nem igazán teszi jó szájízzel, mert hányingerrel tölti el, hogy olyan valakiknek kell dolgoznia, akik engedne a cybernácik kampányának.

Hogy ki tér vissza a harmadik felvonásban, még az is ködös, mert egyelőre csak Elizabeth Debicki és Pom Klementieff írta alá a szerződését a következő felvonásra.

A hírek szerint az új rendező – akinek a kilétét még homály fedi – fel fogja használni a Gunn által készített forgatókönyvet.