Nagyon úgy tűnik, hogy a Top Gun: Maverick Tom Cruise karrierjének legsikeresebb filmje, ez pedig a sztár bankszámláján is meglátszik.

A legfrissebb jelentések szerint Cruise akár 100 millió dollárt is bezsebelhet a kultikus sikerfilm folytatásáért. Cruise a napokban ünnepelte hatvanadik születésnapját, a színészt Hollywood egyik utolsó akciósztárjaként emlegetik, persze ebbe még mindig belefért az, hogy pályafutása során eddig három Oscar-jelölést is begyűjtött.

A Maverick összbevétele már most egymilliárd dollár felett jár, amelyből bőségesen részesül maga Cruise. A Puck jelentése szerint a színész 12,5 millió dollár kifizetést kapott a produkció után, a szerződés feltételei között szerepel továbbá, hogy amennyiben ha a Paramount stúdió 125 millió dollárt keres a filmmel, úgy Cruise is további 10 százalékos részesedést kap a profitból.

A stúdiók és a mozik általában fele-fele arányban osztoznak a bevételen, ami azt jelenti, hogy a már befolyt 1,119 milliárd dollár esetében ez a mérföldkő már bőven teljesült, ráadásul a Top Gun folytatására még mindig rengetegen váltanak jegyet.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»