Moziverzum épül a Call of Duty köré

A Disney (Star Wars) a Marvel, a DC és a Universal (Transformers) filmjei után újabb nagy univerzumépítés kezdődhet.

Bár az Assassin's Creed csúnyán elvérzett tavaly, ha van igazán nagy bluckbuster aspiráns a videojátékok között, az a Call of Duty című FPS.

Az Activision Blizzard Studios (Warcraft) társelnökei, Stacey Sher és Nick van Dyk a The Guardiannek adott interjújukban arról beszéltek, hogy a mozivászonra adaptálják minden idők talán legnépszerűbb lövöldözős videojátékát.

"Összeállítottunk egy írói stábot, hogy megbeszéljük, milyen irányba haladunk. A Black Ops hangulatát idéző filmet készítünk. A Modern Warfare széria arra fókuszál, milyen érzés harcolni egy háborúban, miközben rajtad a világ szeme" - árulták el, de kilátásba helyeztek egy harmadik produkciót is. Sher és Dyk hozzátette, hogy adrenalin dús, igen látványos filmekben gondolkodnak, melyek története nem egyesen adaptációja lesz a játékoknak.

A filmes világ számára egyébként nem ismeretlen a Call of Duty világa. Az Oscar-díjas zeneszerző, Trent Reznor írta a Call of Duty: Black Ops II zenéjét, Kevin Spacey és Kit Harington a hangjukat kölcsönözték az egyes epizódokhoz. Ha ez nem lenne elég, Guy Ritchie és James Mangold a több rész reklámjait rendezte, míg Michael B. Jordan (Creed: Apollo fia ) és Cara Delevingne (Suicide Squad - Öngyilkos osztag ) pedig a Call of Duty: Black Ops III promójában szerepeltek.

Arról, hogy jó kezekbe került a videojáték franchise jól jelzi, hogy Sher Quentin Tarantino legutóbbi három filmjén is dolgozott, míg Dyk a Disney alkalmazásában állt, amikor a cég megvette a Lucasfilmet és a Marvelt. Ezek a tapasztalatok pedig nagyon jól jönnek egy teljes filmes univerzum felépítésekor. Arról, hogy mikor kerülhet a mozikban az első adaptáció, egyelőre nincsenek információk.