35 Macskák  (2019)

Macskák (Tom Hooper) című filmmusical nem csupán Andrew Lloyd Webber immár klasszikussá vált dalait vonultatja fel, hanem egy vadonatúj számot is, amelyet az egyik főszerepet játszó Taylor Swift és Webber írt.

A Beautiful Ghosts című számot a filmben az egyik macska, Victoria (Francesca Hayward) énekli, míg a végefőcím alatt ismét meghallgatható Taylor Swift előadásában. Az új dal ötlete Webbertől származik (ő a film egyik producere is), aki észrevette, hogy Victoria szerepe a filmben jelentősen megnőtt a színpadi musicalben betöltött helyéhez képest, ezért úgy érezte, a fontos macskának külön dal dukál.

A Macskák bemutatását nagy várakozás előzi meg, hiszen igazi sztárparádét nyújt. A rendező az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde, Nyomorultak, A dán lány), a szereplők pedig a színészvilág, illetve a zeneipar élvonalából kerültek ki: James CordenJudi DenchJason DeruloIdris ElbaJennifer Hudson,Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson. A Victoriát alakító Haywardnak ez az első filmszerepe, eredeti foglalkozását tekintve az angol Királyi Balett primabalerinája.