Brendan Fraser, az utóbbi években nagyrészt eltűnt a nagyvászonról, de úgy fest, hogy Darren Aronofsky The Whale című filmje lesz a visszatérése.

A The Whale észak-amerikai premierje a szeptemberi Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, ahol a színészt a TIFF Tribute Award for Performance elismeréssel tüntetik ki.

Fraser, aki leginkább A múmia-filmek főszereplőjeként tett szert széleskörű ismertsége, egyike lesz a számos díjazottnak a szeptember 11-én a Fairmont Royal York Hotelben megrendezendő gálaesten, mely egyúttal a TIFF Every Story alapítványának adománygyűjtése, amely a "sokszínűséget, egyenlőséget, befogadást és összetartozást a filmművészetben" támogatja.

"Brendan Fraser elképesztő mélységű, erőteljes és árnyalt alakítást nyújt a The Whale-ben" - írta Cameron Bailey, a TIFF vezérigazgatója a THR által idézett közleményben. "Ez az egykori torontói volt már akciósztár, komikus és romantikus főszereplő. Örömmel üdvözöljük itthon, mint az év egyik legjobb alakítását nyútjó színészt." 

A filmben Fraser egy kórosan elhízott, visszahúzódó tanárt alakít, aki megpróbál visszatérni elhidegült lánya életébe.