Nagy meglepetéssel készül Dwayne Johnson a Hobbs és Shaw 2-re

Bár jelenleg parkolópályán pihen az egész világ, beleértve a filmipart is, azért a háttérben tovább folyik a munka, ahol csak lehet. Így folyhatnak az előkészületek Dwayne Johnson és Jason Statham új akciója, a Halálos iramban: Hobbs és Shaw 2-höz is. Johnson a minap egy Instagram-videójában beszélt is a projektről.

A video központi témáját egyébként nem is ez a készülő új film, hanem egy már régen elkészült másik adta. Mint kiderült, annak idején ő is szerette volna megkapni Jack Reacher szerepét, ám azt végül Tom Cruise nyerte el. Mi azért ne bánkódjunk ezen túl sokáig, mivel a szikla így fordulhatott a Halálos iramban széria felé, amibe az ötödik részben kapcsolódott be, mára pedig az egyik legbiztosabb pontnak számít benne.

Olyannyira, hogy tavaly végre saját önálló filmet is kapott, ez volt ugyebár a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, amelyben Jason Stathammel bunyózta, száguldotta és lőtte keresztül magát a fél világon. A siker nem is maradt el (bár a széria más részeihez képest igen), hiszen világszerte 760 millió dollárt hozott a konyhára a film. Így nem is volt meglepő, mikor bejelentették a folytatást.

Egyelőre – részben a koronavírus miatt – alig-alig tudni valamit a projektről, viszont Dwayne Johnson a minap felvett videójában elárult néhány érdekességet. Az egyik legfontosabb, hogy Chris Morgan visszatér. Bár lehet, hogy az ő neve keveseknek cseng ismerősen, pedig lényegében neki köszönhetjük szinte a teljes Halálos iramban franchise történetét. Ő volt ugyanis a forgatókönyvíró a harmadik résztől egészen a nyolcadikig, ám a szintén készülő Halálos iramban 9 szkriptjét már más írja (állítólag Vin Diesel miatt). Természetesen ő írta a Halálos iramban: Hobbs és Shaw forgatókönyvét is és a jelek szerint visszatér a folytatásra is.

Dwayne Johnson egyelőre nem említett további neveket, viszont elejtett egy érdekes megjegyzést. Abban eddig is biztosak lehettünk, hogy egy rakás új szereplő debütál majd a filmben, ám a színész elmondása szerint nem csak új rosszfiúkra kell számítanunk, akiknek majd jól szétrúgja a zrityóját, mivel szerinte az már túl unalmas lenne. Nem, ehelyett egy pár olyan szereplő felbukkanására készülhetünk, akik másképp kavarják fel az állóvizet: antihősök és hősök, akiket szerinte egyenesen imádni fogunk.

Hogy igaza lesz-e, azt még jó ideig biztosan nem tudjuk meg, mivel a projekt még nagyon az elején jár, premierdátumról pedig egyelőre szó sem volt még. Arról nem beszélve, hogy Dwayne Johnson naptára egyébként is eléggé be van táblázva a járvány utáni időszakra, szóval nem tudni még, hogy mikor kezdődhetne el a forgatás.