Nagy nevekkel készül a McDonald's-film

A szív bajnokai rendezője, John Lee Hancock készítheti el a hosszú ideje tervezett, a Az alapító (Az alapító) című McDonald's-filmet.

A produkció Ray Kroc személye köré épül, aki szinte a semmiből a világ legnagyobb gyorsétteremláncát hozta létre. Kroc, aki karrierje elején csak egy egyszerű Illionois-i kereskedő volt, egy napon találkozott Mac és Dick McDonalddal, akik az 50-es években egy jól menő, dél-kaliforniai hamburgerezőt vezettek. Az üzletembert azonnal lenyűgözte a rendkívül gyors kiszolgálás, és miután meglátta a potenciált az étteremben, megvásárolta azt a fivérektől. Nem telt bele sok idő, és Kroc milliárdokat érő étterem hálózatot hozott létre.

A forgatókönyvet A pankrátort is jegyző Robert D. Siegel írja, melyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy narratívájában némileg hasonlítani fog A közösségi háló szkripjtére, és azt mutatja be, hogyan lett Krocból a világ egyik legbefolyásosabb üzletembere. A film produceri teendőit Jeremy Renner és Don Handfield látják el.

A Az alapítót készítő FilmNation már jó ideje dédelgeti a filmtervet, és már korábban is megkörnyékezték Hancockot, akárcsak Tom Hankst, akinek a produkció főszerepét ajánlották fel. Akkor mind a ketten visszautasították a lehetőséget, de könnyen elképzelhető, hogy a rendező személye újra a visszahozhatja a képbe Hankst is, akinek a nagysikerű A szív bajnokai forgatásán már volt alkalma együtt dolgozni Hancockkal.

A Variety információi szerint Michael Keaton is esélyes a főszerepre, azonban a színész állítólag szeretné kivárni, hogy ki kapja meg a rendezői széket.

A Az alapító 2016-ban debütálhat a mozikban.