'Nagyobb, mint amit el tudsz képzelni': 2025 legnagyobb sci-fi szenzációja lesz, heteken belül kezdődik a forgatás

Sam Worthington elárulta, hogy Pandora népe februárban visszatér a következő film gyártási folyamataihoz!

A harmadik film eredetileg 2024-ben érkezett volna, de a Disney elhalasztotta a franchise-t, és 2025. december 19-re ütemezte be az Avatar 3-at. Az Avatar 4 2029. december 21-én lesz látható elviekben, majd az Avatar 5 2031. december 19-én fut be, ha minden a mostani tervek szerint halad. Eszerint a filmek egy epikus 22 éves idővonalon mozognak majd.

James Cameron jelenleg az Avatar 3 utómunkálatain dolgozik, amelynek a Disney 2025-ös megjelenési dátumot adott meg. Ezen kívül a stáb a negyedik rész összes élőszereplős jelenetét is leforgatta, amelyek a történet időugrása előtt játszódnak. A negyedik film többi részének munkálatai még folyamatban vannak.

„Egy hónap múlva újra dolgozunk rajta, és ez nagy dolog” – mondta Worthington a riporternek a következő Avatar filmek kapcsán – "Nagyobb, mint ahogy el tudnád képzelni."

Worthington azonban sajnos nem árulta el visszatérésének további részleteit.

Cameron nemrég azt mondta a People magazinnak, hogy az Avatar 3 „jó úton halad” ahhoz, hogy tartani tudja a 2025. decemberi megjelenési dátumot. A filmen már azelőtt dolgoztak, hogy a második film, az Avatar: A víz útja 2022 decemberében a mozikba került volna.

Cameron a harmadik és negyedik részt egyszerre forgatta, hogy a szereplők  életkorának folytonossága megmaradjon.

„Még a negyedik film egy részét is elkészítettük, mert a fiatal szereplőink mind menni fognak, mivel egy nagy időugrás lesz a negyedik filmben – mondta Cameron - Látjuk őket, aztán kiesik hat év, és visszajövünk. És így az a rész, ahol visszatérünk, az a rész, amelyet még nem forgattunk le. Tehát a harmadik rész megjelenése után kezdjük el ezeket a jeleneteket."

Figyelembe véve, hogy az Avatar 4 hátralévő részét nem forgatják le az Avatar 3 megjelenéséig, úgy tűnik, hogy Worthington és a szereplők a jövő hónapban visszatérhetnek Cameron stúdiójába az Avatar 3 utómunkálatai kapcsán.

„A harmadik rész valójában sokkal egyszerűbb, mint a második volt” – mondta Cameron a People-nek az utómunka folyamatáról - „A másodikat letarolta a világjárvány a munkálatok közepén így újra kellett indítanunk a gyártást, meg minden ilyesmit. És kemény munka volt elérni ezt.”

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»